Убити цивилни лежат по улиците на град Буча, след като

...
Убити цивилни лежат по улиците на град Буча, след като
Коментари Харесай

Свидетелства за убийствата в Буча

Убити цивилни лежат по улиците на град Буча, откакто съветската войска се изтегли и се отхвърли от настъплението към Киев. Във въздуха се носи миризмата на експлозиви, на пътя лежат неизбухнали ракети, а на едно място от асфалта стърчи необезвреден минометен снаряд. 66-годишният Василий живее на улицата, на която над 10 тела стоят разпръснати. Не може да сдържи страстите си.

„Копелета!….. Извинявайте! Танкът зад мен стреляше. Кучета! Стояхме на тавана две седмици. Имаше храна, само че не  и ток, нямаше отопление. Слагахме бутилките върху свещи, с цел да ги стоплим и след това на гърдите ни, с цел да пием топла вода“.

„Беше доста ужасно. Два пътя бях на косъм от гибелта – първият път патрон улучи прозореца и падна в дрешника. Вторият път парче шрапнел едвам не ме уцели в крайници и третият път вървях и стоеше той с автомат. Стреля, само че не ме улучи. Върнах се обезумяла вкъщи, не бях на себе си“., споделя 74-годишната Мария Железова.

Според управляващите над 300 души са убити в всеобщ гроб край черква. Съобщава се и за различен всеобщ гроб с 57 души в Буча.

Съветник на украинския президент Сергей Никифоров разяснява във връзка сцените в Ирпен, Хостомел и Буча.

„Тези фрагменти за съкрушаващи. Открихме всеобщи гробове, цялостни с цивилни. Открихме хора с вързани ръце и крайници, простреляни в тил. Беше явно, че са цивилни и че са екзекутирани.“
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР