Убити бяха надеждите на Русия да се състезава на Зимните

...
Убити бяха надеждите на Русия да се състезава на Зимните
Коментари Харесай

Край с надеждите на Русия да има спортисти на Зимните олимпийски игри

Убити бяха очакванията на Русия да се състезава на Зимните олимпийски игри през февруари следващата година, откакто Световната антидопингова организация ( УАДА ) разгласи, че с траната продължава да не съблюдава нейния кодекс , оповестяват международните осведомителни организации.

През предходната година самостоятелен отчет, поръчан от УАДА, откри доказателства за поддръжка от страна съветската страна за допингиране на съветските спортисти.

УАДА съобщи на Русия по-рано този месец, че " най-хубавото решение " е да " работим с тях " след сдобиването с нова разследваща информация.

Кувейт, Екваториална Гвинея и Мавриций също не съблюдават разпоредбите на УАДА.

Руската антидопингова организация (РУСАДА) беше отстранена след първичния отчет на УАДА през 2015 година, само че съветските управляващи отхвърлят, че е имало подкрепяна от страната стратегия за допингиране на спортисти.

РУСАДА даде обещание да следва интернационалните рекомендации, с цел да ѝ бъде анулирано наказването, като Международният олимпийски комитет (МОК) вземе окончателното решение за присъединяване на страната Зимните олимпийски игри.

МОК разгласи, че ще вземе решението си на идващото съвещание на управлението си, което ще се организира сред 5 и 7 декември.

Зимните олимпийски игри ще се състоят от 9 до 25 февруари 2018 година в Южна Корея.

Руският министър на спорта Павел Колобков съобщи, че критериите за възобновяване имат " политически темперамент ".

" Имах усещането, че решението е било взето авансово ", разяснява Колобков пред ТАСС след известието на УАДА, което е било направено по рекомендация на нейната самостоятелна комисия за обзор на сходството с разпоредбите, допълвайки: " Смятаме, че страната е изпълнила всички свои отговорности. " През септември ръководителят на Руския олимпийски комитет Александър Жуков съобщи, че чака страната да има олимпийски тим на игрите в Пьончан.

Руския беше отстранена от надпревари по лека атлетика от Международната асоциация на атлетическите федерации през ноември 2015 година след публикуването на самостоятелния отчет на УАДА.

Спортният министър Виталий Мутко се извини за неуспеха на Русия да хване измамниците, само че не призна, че абсурдът е бил подкрепян от страната.

В отчета обаче се показва, че в огромна част от олимпийските спортове съветски секрети сътрудници са взели участие в замяната на позитивни допинг проби с негативни. Това е ставало по време на Зимните олимпийски игри в съветския курорт Сочи през 2014 година

В резултат на това УАДА предложи на всички съветски спортисти да им бъде неразрешено да се състезават на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година

Но МОК реши да не постанова обща възбрана, като вместо това остави решенията дали руснаците могат да се състезават на обособените спортни федерации.

Общо 271 руснаци се състезаваха в Рио.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР