Убитата Алена Щерк не е споделяла със семейството си за

...
Убитата Алена Щерк не е споделяла със семейството си за
Коментари Харесай

Майката на Алена Щерк: Заклевала е приятелите си да не ми споделят за проблемите й. Борила се е

Убитата Алена Щерк не е споделяла със фамилията си за проблемите, които има с Виктор Спига, с цел да не тревожи майка си. " Споделяла е с нейните другари, даже ги е заклевала да не споделят нищо на мен. Борила се е, в действителност се е борила ", сподели пред Българска национална телевизия майка й Силвена Щерк.

Уличеният за убийството й Виктор Спига към този момент е в България. Италианските управляващи екстрадираха мъжа и го предадоха на българските. Спига е арестуван за 72 часа и следва да му бъде повдигнато обвиняване. В деня на екстрадицията майката на Алена приказва пред " По света и у нас ".

Явно има доказателства, които Апелативният съд в Анкона е решил като задоволителни, с цел да утвърди настояването за екстрадиция. Според информацията ни, не е намерено оръжието на закононарушението, само че прокуратурата има доказателства, че Виктор Спига е укрил улики за осъщественото закононарушение. Все още не са подготвени огромна част от експертизите, само че към този момент е ясно, че Алена е умряла след нанасянето на поредност от мощни удари в региона на главата.

Екипът на Българска национална телевизия през днешния ден се срещна с майката на Алена, а нейната изповед е в действителност разтърсваща.

Силвия Щерк, майка на Алена Щерк: Просто разбрах, че съм имала едно огромно сърце до себе си, което безсмислено си отиде. Винаги бях доста съпричастна, когато чувах за родител да погребва дете и постоянно изпитвах някакво благоговение. Необяснимо беше за мен по какъв начин се устоя такова нещо. А в този момент на мен ми се случи.

В момента е направено разпореждане за привличането му като обвинен още веднъж за съзнателно ликвидиране, осъществено с особена свирепост във връзка с Алена Щерк на 27 май, тази година, съобщи Десислава Петрова, зам.-градски прокурор на София.

Според етапно умозаключение на правосъдните медици, Алена е убита с нанасянето на осем мощни удара с корав предмет в региона на главата. Криминалистите са на мнение, че за нанасянето на ударите най-вероятно е употребен предмет, наподобяващ гаечен ключ. Оръжието на убийството към момента не е намерено.

На този стадий Спига не се признава за отговорен, а до екстрадицията му се стига откакто той е дал единодушие.

Това беше нашият съвет и на двамата юристи, италианската сътрудник и аз. Защото първо процедурата по екстрадиция е такава, че той по този начин или другояче щеше да бъде екстрадиран. Шансът да не бъде екстрадиран, беше най-малък. И също така нашата цел не е да затрудняваме следствието, в противен случай задачата е да помогнем да се проверява цялостно, обективно и допустимо най-бързо, сподели Любен Казанлиев, юрист на Виктор Спига.

Адвокат Казанлиев разяснява още, че на този стадий Спига няма да дава пояснения.

Прокуратурата ще желае от съда определянето на най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража ".

Това, съгласно нас се стимулира, както от доказателствата за опит да бъдат заличени следи от осъщественото закононарушение, по този начин и от събитието, че неотложно след неговото реализиране обвиненият е напуснал рамките на България и се е опитал да се укрие в Италия, съобщи Десислава Петрова, зам.-градски прокурор на София.

През последните години, с изключение на с бизнеса си, Алена се е занимавала и с латино танци, даже е почнала да прави хореография.

Силвия Щерк, майка на Алена Щерк: Ние ще я изпратим с тези танци в последния й път. В последния й дом. Ще покажем на всички, които я обичаха какво изгубих. Тя ще танцува на своето заравяне.

Ако бъде приет за отговорен, Виктор Спига може да получи наказване от 15 до 20 години затвор, пожизнен затвор или пожизнен затвор без право на подмяна. Той е екстрадиран у нас под изискване, че в случай че бъде наказан ще бъде предаден за излежаване на присъдата си в Италия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР