Ubisoft, разработчикът, който стои зад популярни игри като Assassin’s Creed

...
Ubisoft, разработчикът, който стои зад популярни игри като Assassin’s Creed
Коментари Харесай

Нов инструмент с изкуствен интелект на Ubisoft автоматично генерира репликите за NPC-тата в игрите

Ubisoft, разработчикът, който стои зад известни игри като Assassin’s Creed и Far Cry, разгласи, че употребява инструмента с изкуствен интелект наименуван „ Ghostwriter “ за писане на разговори за някои от игрите си за да поддържа самостоятелно забавни и реалистични NPC-тата (неигровите персонажи) с по-малко ръчна работа.

Компанията споделя, че инструментът не замества сценаристите на видеоигри, а вместо това ще облекчи задачата за писане на изречения или звуци, издавани от NPC по време на задействано събитие. Ghostwriter генерира първите чернови, с цел да даде на сценаристите повече време да се съсредоточат върху общия роман.

„ Говоренето и издаването на звуци са съществени характерности за потапянето на играчите в игрите – диалозите на NPC-та посред им, разговорът с врага по време на борба или размяната на отзиви, задействана при влизане в дадена зона обезпечават по-реалистично прекарване и карат играча да се усеща по този начин, като че ли играта към него съществува отвън неговите дейности. И двете обаче изискват време и креативен старания от сценаристите, които биха могли да бъдат изразходвани за други съществени детайли на сюжета. Ghostwriter освобождава това време, само че въпреки всичко разрешава на сценаристите известна степен на креативен надзор. “

пише Ubisoft в обява в блога си

Процесът стартира с това, че сценаристите първо основават воин и тип взаимоотношение или изявление, което биха желали да генерират. След това Ghostwriter генерира разновидности, от които сценаристът може да избира и да редактира, с цел да отговори на потребностите си. Процесът употребява съпоставяне по двойки като способ за оценка и рационализиране, което значи, че за всеки генериран вид инструментът дава два разновидността, които ще бъдат съпоставени и определени от сценариста. След като бъде определен един от тях, инструментът се учи от желания избор. Идеята е, че откакто сценаристите създадат хиляди избори, инструментът ще стане по-ефективен и прецизен.

Бен Суонсън, академик от отдела за научноизследователска и развойна активност в Ubisoft, който е основал Ghostwriter, споделя, че технология като Ghostwriter изисква сценаристите да се научат освен да употребяват инструмента, само че и да го интегрират в процеса на произвеждане на видеоигри. Целта на Суонсън и неговия екип е да дават тази мощност на изкуствения разсъдък на дизайнерите на разкази, които в последна сметка ще могат да основат своя лична система, основана на ИИ, съобразена с техните лични дизайнерски потребности. За тази цел продукцията основава инструмент, наименуван Ernestine, който улеснява всеки да основава свои лични модели за машинно образование, употребявани в Ghostwriter.

Струва си да се означи, че след известието на Ubisoft някои разработчици на игри излязоха в обществените мрежи, призовавайки компанията да влага вместо това в сценаристи. Ubisoft отговори на рецензиите в Twitter, като означи, че инструментът е основан в съдействие с такива, и е просто за основаване на повече вариации за къси реплики от NPC-тата в игрите.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР