Убиецът на японския експремиер Шиндзо Абе е изпратил по-рано този

...
Убиецът на японския експремиер Шиндзо Абе е изпратил по-рано този
Коментари Харесай

Убиецът на Шиндзо Абе разкрил пъкления си план в писмо

Убиецът на японския експремиер Шиндзо Абе е изпратил по-рано този месец писмо до критик на Църквата на обединяването на Мун, в което е загатнал за проектите си, заяви организация Киодо, като цитира изказване на получателя.

Писмото демонстрира мощната злост, която е изпитвал към църквата на Мун 41-годишният Тецуя Ямагами, който счита, че Абе е бил обвързван с религиозната организация. Изглежда, че полицията е известена за писмото.

Ямагами е изпратил писмото от префектура Окаяма до получателя, живеещ в друга част на района. То е било адресирано до мъж, отправил рецензии в блог против Църквата на обединяването на Мун. Самоличността му не се разкрива.

Убиецът е декларирал пред следователите, че даренията на майка му за Църквата на обединяването са разорили фамилията му. Според чичо му те са били на обща стойност към 100 милиона йени (720 000 долара).

В същото писмо Ямагами декларира, че " изпитва мъка " към Абе, който назовава " един от най-влиятелните симпатизанти на Обединителната черква ", въпреки че прецизира, че експремиерът " не е същинския му зложелател ".

Ямагами простреля Абе на 8 юли, до момента в който политикът произнасяше тирада в западния град Нара. Той беше арестуван на мястото на престъплението.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР