Убиецът на наркобоса Иван Попов, по прякор Костов, не е

...
Убиецът на наркобоса Иван Попов, по прякор Костов, не е
Коментари Харесай

Нарушил ли е Бабата, който разстреля страшилището Костов,домашния си арест - отговорът на прокуратурата

Убиецът на наркобоса Иван Попов, по прякор Костов, не е нарушил наложената му мярка за неотклонение „ домакински арест “. Това е посочила инспекцията на полицията в Поморие, инициирана след обява с видеозаписи, направени от скрита камера пред дома на Димитър Димитров-Бабата, оповестиха от прокуратурата.

От Апелативния съд разкриха, че наказаният на две инстанции за убийството на Страшилището за шанаджиите не е имал позволение да напуща рамките на дома си на посочените дати. Помориецът постоянно пътувал до столицата за медицински прегледи поради тежкото си здравословно положение, оповестява „ Флагман”.

След приключването на видеозаписите Димитров е проверяван от ченгетата на всеки 4 часа. След стартирането му от ареста Бабата е наблюдаван на всеки 5, 7 и 10 дни в разнообразни часове на денонощието, оповестиха от държавното обвиняване.

Нарушения обаче не са открити, защото нямало по какъв начин да се твърди сигурно, че мъжът на фрагментите е точно Димитров. Освен това нямало по какъв начин да се потвърди достоверността на записите поради неразбираемия им източник. Действително, те са оповестени в чисто нов акаунт в Youtube, а сигналът е изпратен от неотдавна регистриран консуматор в gmail, подписал се като Георги Николов.

Бабата пък предстоящо отричал да е нарушил мярката. Той твърдял, че прецизно спазвал домашния арест и излизал, единствено когато съдът му позволи.

В края на 2015 година Бабата разстреля Костов на пъпа на Поморие. Изненадващо т. година Димитров получи 4-годишна присъда за ликвидиране при превишаване рамките на неизбежната защита, тъй като наркобосът държал нож. Наказанието бе доказано и от Бургаския апелативен съд. То обаче е протестирано от всички страни по делото. Така последната дума ще има Върховен касационен съд. Прокуратурата желае най-тежкото наказване – ликвидиране с особена свирепост, осъществено по непосилен за жертвата метод.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР