Убиецът на малката Дамла ще влезе отново в съда. Този

...
Убиецът на малката Дамла ще влезе отново в съда. Този
Коментари Харесай

Убиецът на малката Дамла отново влиза в съда

Убиецът на дребната Дамла ще влезе още веднъж в съда. Този път той ще се изправи пред апелативните магистрати в Пловдив. От Окръжна прокуратура в Кърджали ще апелират присъдата от 23 години затвор, която получи 26-годишният Мехмед Хасан.

Предстои от държавното обвинение да изготвят протест, който да бъде входиран в 15-дневния законоустановен срок, съобщава 24rodopi.com, позовавайки се на прокуратурата.

Припомняме, че делото се гледа на първа инстанция по съкратената процедура от състав на Окръжния съд в Кърджали. 26-годишният убиец на Дамла получи 23 години затвор, а след изчитането на присъдата родителите на момиченцето огласиха съдебната зала с викове „ Смърт!”.

„ Да, съгласен съм. Аз съм си признал още миналия път”, пък бяха думите на Мехмед Хасан при въпрос на съдията дали признава изцяло фактите в обвинителния акт и желае делото да бъде по съкратеното съдебно следствие.

„ Не знам какво да кажа! Няма как с думи да изразя, това което е в мен!”-изрече първият братовчед на Дамла преди съдът да се оттегли за вземане на решение.

От държавното обвинение поискаха доживотен затвор за убиеца, като с редукцията наказанието да бъде 29 години „ лишаване от свобода” при строг режим.

Зверското убийство бе извършено на 17 декември миналата година. Дни преди това Мехмед открил ключовете за жилището на леля си Седат Муса в своя автомобил и решил да се възползва. Във фаталната нощ майката на Дамла била на работа в завод край Кърджали. Жената карала извънредна смяна. 30 минути след полунощ първият братовчед на Дамла се промъкнал в жилището. Той обикалял стаите, а след като влязъл в спалнята детенцето се събудило. За да прикрие влизането си в жилището младият мъж убил момиченцето. Той го задушил с голи ръце, притискайки устата и носа му. След това увил главата и раменете с тиксо, след което напуснал дома, а дни по-късно бе арестуван. В шахта в близост до блока разследващите открили захвърлените ръкавици, тиксо, ключ за дома, както и два презерватива.

Влизането в дома на спящата Дамла от страна на 26-годишния убиец на детето е продиктувано от „ нотка на любопитство” - това обяви в пледоарията си служебният защитник на Мехмед Хасан по време на делото за зверското деяние, което разтърси региона. „ Той е посочил по-късно и пред разследващите, че ако е имал възможност щял да се върне и да помогне. Този млад мъж не е осъзнавал какво е извършил. Винаги е помагал на семейството, гледал е детето”, посочи в мотивите си за по-леко наказание служебният защитник.

Съдът реши убиецът да изплати на родителите на детето общо 400 000 лева кръвнина.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР