Убиецът на Иво Пилето, който издъхна в кома след побой,

...
Убиецът на Иво Пилето, който издъхна в кома след побой,
Коментари Харесай

Скандал! Босът на Philipp Plein за България – Любен Попов е убиецът на Иво Пилето

Убиецът на Иво Пилето, който издъхна в кома след побой, е синът на вносителя на Philipp Plein за България Любен Попов. Това издадоха наши източници от “6-ти септември ”.

Преди дни Столична дирекция на вътрешните работи популяризира отблъскващ запис от видеокамера, показващ по какъв начин на 26 януари т.г., бабанка слиза от джипа си и измежду бял ден убива с голи ръце ъндърграунд легендата, на столичния бул. “Черни връх ”. Екзекуцията става след нанесен удар, при който бандитът пада по тил на земята и в резултат на нокаута изпада в кома, а месец по-късно умира в болничното заведение.

 

От фрагментите не излиза наяве какво е запалила искрата на юмручната разпра сред Любен Попов и Иво Чобанов - Пилето, най евентуално двамата са претърпели леко ПТП минути по-рано и са спрели да се схванат “като мъже ”. Друга версия издава, че двамата имали остарели сметки за споразумяване и почтеното ожулване на двете коли е нагнетило напрежението.

 

Онова, което полицията икономисва на този стадий е самоличността на килъра. От видеото, което Министерство на вътрешните работи популяризира, обаче ясно се вижда, че джипът е владеене на Попов-младши, с него той постоянно бръмчи по столичните булеварди с мръсна газ, всявайки смут у водачи и пешеходци. Изобщо 21-годишният паралия и преди се е проявявал като пътен гамен и хулиган

 

Синът на притежателя на бутиците за облекла Scandal и представител на марката Philipp Plein Валери Попов взел участие в гонка сред спортни коли наоколо до МОЛ Парадайз, която завършва със свирепа злополука близо до лобното място на журналиста Милен Цветков. Инцидентът се случва през март 2022 година 19-годишният тогава Любен  се надбягва със своя скъпарски Нисан ГТР с мощен автомобил МакЛарън, когато връхлита с колата си върху автомобил от марката “Волво ”. Зверското меле по знамение се разминава без жертви. Вместо да се извини, Петров налита на пердах на потърпевшия Сергей Билярски.

 

Дошлите на място служители на реда даже не арестуват Любен. Причината - неговият татко Валери Попов е огромен предприемач, спонсор на десетки прояви Столична община и също…познайник на полицията.

 

Валери Попов е съучастник и непосредствен другар с наказания за наркотрафик Гълъбин Боевски. Попов, дружно със брачната половинка си и още пет лица, бяха подсъдими като участници в ОПГ за сводничество, което прикривали посредством стопанисването на стриптийз бар “Скандал ” в столичния хотел “Шератон ”. Макар да беше оправдани от закрития към този момент Специализиран съд, Валери Попов не се радва на безоблачни дни.

 

Неговият бизнес в последните години западна, а безотговорното държание на сина му докара до такава степен, че по безразсъден метод капризният му наследник рискува да опропасти бъдещето си.

Въпреки че се съобщи самичък в полицията и бе оставен без мярка за неотклонение, Любен Петров е изправен пред угрозата от това да прекара идващите от 3 до 12 години зад решетките, в случай че виновността му бъде потвърдена.

 

Освен че е запечатан на видеокамери, случаят сред Попов и Чобанов е забелязан от голям брой очевидци, чиито разпити по-скоро клонят към това Любен Попов да получи неоправдателна присъда, в случай че делото несъмнено стигне до съд. Валери Попов взима всички ограничения това да не се случи, което може да се заключи и от събитието, че Любен Попов бе освободен без мярка за неотклонение след единствено 24 часа престой в Столична дирекция на вътрешните работи.

Автор: crimesbg.com

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР