Убиецът на бившия японски премиер Шиндзо Абе е стоял точно

...
Убиецът на бившия японски премиер Шиндзо Абе е стоял точно
Коментари Харесай

Ето го убиеца на Шиндзо Абе мигове след стрелбата

Убиецът на някогашния японски министър председател Шиндзо Абе е стоял тъкмо зад тила му секунди преди да простреля 67-годишния политик.
 Шиндзо Абе палач Българска телеграфна агенция
Снимки от задържането му бяха публикувани от международните организации. На тях се вижда неугледен човек, облечен с избеляла тениска и необятен боен панталон. На лицето си той носи маска.

 
 Шиндзо Абе палач Българска телеграфна агенция
41-годишният Тецуя Ямагами стреля против Шиндзо Абе към 11.30 сутринта локално време в град Нара. Това се случи до момента в който най-дълго управлявалият министър-председател на Япония изнасяше предизборна тирада преди вота в неделя. Абе беше откаран по неотложност в болница с рани на сърцето и шията, където е умрял от солидна кръвозагуба няколко часа по-късно.

Ямагами е прострелял някогашния министър председател два пъти със самоделна пушка, направена от две части тръба , прикрепени към дървена дъска, с инсталирана изпод ръкохватка и механизъм за пукотевица. Не е ясно какви муниции е употребявал. Детективите, обискирали дома му, са намерили боеприпас от домашно направени оръжия и експлозиви.

Той е направил признание , заявявайки, че е желал да убие Абе, тъй като е бил „ отчаян “ от някогашния водач, само че това не било обвързвано с политиката му.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР