Убиецът на 18-годишния Алекс от Бяла ще бъде подведен по

...
Убиецът на 18-годишния Алекс от Бяла ще бъде подведен по
Коментари Харесай

Без пощада: Прокуратурата иска за убиеца на Алекс най-тежкото наказание - доживотна присъда без право на замяна

Убиецът на 18-годишния Алекс от Бяла ще бъде измамен по най-тежкото обвиняване - съзнателно ликвидиране по хулигански подбуди, за което Наказателният кодекс планува в това число пожизнен затвор без право на подмяна. Това стана ясно от думите на представителя на основния прокурор Румяна Арнаудова в ефира на Българска национална телевизия. Не е прелестно, когато един прокурор би трябвало да смени обвиняването, само че в Бяла става въпрос за съзнателно ликвидиране по хулигански присъди, разгласи представителят на основния прокурор Сотир Цацаров Румяна Арнаудова пред Българска национална телевизия. " Това е най-тежкото обвиняване. То може да донесе доживотна присъда и за такава ще упорства прокуратурата ", добави тя.

Припомняме, че 18-годишното момче пострада тежко при случай в града на 8 юли. Той беше пребит от група роми, които му поискали цигара, а той отказал да им даде. Алекс умря осем дни по-късно в русенската болница.

За случая с Алекс е арестуван 32-годишният Валентин Маринов. Според прокуратурата той нанася удар с ръка в главата на момчето, което пада и си удря главата в тротоарните плочки. Районният съд в Бяла задържа за непрекъснато в ареста мъжа. Заради случая в града в продължение на три дни бяха проведени митинги.

Говорителят на основния прокурор разяснява и случаите с принуждение над лекари. Румяна Арнаудова се съгласи, че наказаните за нахлуване над лекари не са доста.

Тя отхвърли мнозина от тях да пледират като невменяеми и означи, че множеството от отговорните за нахлуване над лекари са направили действието под въздействие на упойващи субстанции, което Наказателен кодекс квалифицира като утежняващо виновността събитие.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР