Убиецът и терорист от „17-ти ноември“ Димитрис Куфодинас, който излежава

...
Убиецът и терорист от „17-ти ноември“ Димитрис Куфодинас, който излежава
Коментари Харесай

Скандал в Гърция! Пуснаха в отпуск терорист-убиец

Убиецът и терорист от „ 17-ти ноември “ Димитрис Куфодинас, който излежава 11 доживотни присъди, получи двудневен отпуск от пандиза в петък, вторият от три месеца, написа " Български вести ".

Той бе посрещнат пред пандиза „ Коридалос “ в Атина в петък сутринта от неговия сътрудник, неговия наследник и група аплодиращи последователи и другари. Освобождението на 60-годишният палач провокира мощни реакции в самата Гърция и в чужбина, в това число от Държавния департамент на Съединени американски щати и английския дипломат в Гърция Кейт Смит, сподели, че „ е извънредно обезкуражаващо да се види още веднъж наказан терорист “.

Смит продължи да показва уважението си към гръцкото правораздаване, само че прибавя сериозната си угриженост за фамилиите на жертвите. В четвъртък Държавният департамент на Съединени американски щати осъди 48-часовото излизане на Куфодина и съобщи: „ Ние имаме вяра, че наказаните терористи не заслужават отмора от пандиза “.

Независимият гръцки народен представител Димитрис Каменнос, който неведнъж се противопоставяше на държавната политика в региона на пандизите, сподели пред телевизия ANT1, че „ като жител се срамя, като политик се срамя още повече “. Адвокатът на Куфодина, Йоанна Куртовик, обаче, назова освобождението „ естественото “ и разказва убийствата, които е направил като старши палач на терористичната група като „ дейности “. 17 ноември беше разрушена от гръцките управляващи през 2002 година

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР