Убиецът е с български корени - майка му е от

...
Убиецът е с български корени - майка му е от
Коментари Харесай

Масовият убиец от Кипър е с български корени

" Убиецът е с български корени - майка му е от Стара Загора. Следователите допускат, че има още жертви. Една от дамите, с които се е срещнал преди да бъде задържан, е българската манекенка Тея Георгиева ". Това сподели българският публицист в Атина Бойка Атанасова за предаването " Здравей България " по Нова тв. Тя показа информация по случая с всеобщия палач в Кипър, който лиши живота на няколко дами.

Престъпникът е Никос Метаксаз, офицер от армията. Собственоръчно е признал в 10 страници за осъществените убийства. Сред изчезналите дами има и три български имена.

" Запознавал се е с жертвите си в обществените мрежи. Всички те са били чужденки, работещи в Кипър, множеството от Азия, само че и от Балканите - Румъния и България ", добави Атанасова. По нейните думи управляващите в страната са извадил лист с 22 имена.

Убиецът бил извънредно ерудиран и просветен, невисок профил, грижил се доста за фамилията си. Разделен е със брачната половинка си. Метаксаз е бил добър фотограф - със лични изложения и участия в телевизионни излъчвания.

" Психолозите считат, че закононарушенията са предизвикани от тежка контузия в детството му. Родителите му се развеждат преди 12 година, а той остава да живее с татко си ", добави Атанасова. Тя сподели още, че Обединените демократи в Кипър желаят да се вземат решения за отбрана на престижа на страната.

В същото време кипърският министър на правораздаването Йонас Николау загатна, че може да подаде оставка през днешния ден, откакто източносредиземноморският остров беше шокиран от серията от убийства, оповестява в. " Катимерини ".

" Взех решение и ще осведомявам президента на следващия ден ", съобщи Николау нощес. След като Никос Метаксаз призна за извършениет закононарушения през последните две години, кипърските управляващи, изключително полицията, попаднаха под остри рецензии поради неналичието на своевременна реакция. В. " Сайпръс мейл " показва, че правосъдният министър Николау не е поел директна отговорност за бездействието на полицията във връзка с сигналите за изгубването на голям брой чужденки, като декларирал, че " министърът и министерството нямат пълномощия по отношение на метода, по който полицията организира следствията ". Основната опозиционна партия АКЕЛ прикани Николау, както и началника на полицията да подадат оставка поради " незаконната немарливост " от страна на правоналагащите органи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР