„Убиец! Изрод! как да кажа на внука си, че баща

...
„Убиец! Изрод! как да кажа на внука си, че баща
Коментари Харесай

Майката на удушената Евгения към зет си: Изрод! Убиец! Как да кажа на сина ти, че си убил майка му!

„ Убиец! Изрод! по какъв начин да кажа на внука си, че татко му е умъртвил майка му? “ С тези думи майката на удушената и изхвърлена до Перник Евгения Владимирова посрещна шурей си и татко му пред правосъдната зала.

Тричленен състав на Софийския апелативен съд през днешния ден удостовери мярката за неотклонение „ задържане под стража “ на 36-годишния Орлин Владимиров и 60-годишния му татко Пламен, обвинени за жестокото ликвидиране на 33-годишната жена в столичния жк „ Лагера “.

В средата на октомври младата жена беше оповестена за изчезнала, точно от брачна половинка й Орлин. Пред служителите на реда мъжът обяснил, че Евгения тръгнала за фитнес в прилежащ столичен квартал, само че по-късно не се прибрала, а телефонът й бил изключен. Близо месец продължи издирването на дамата, която е майка на 6-годишно момченце. Преди 10 дни проверяващите откриха тялото на Евгения Владимирова, натъпкано в куфар, изхвърлен в хвостохранилище край Перник.

Съпругът й Орлин призна, че я е удушил, а татко му Пламен му оказал помощ да скрие тялото.

Първоначално бяха арестувани брачният партньор, свекърът и свекървата на младата жена, само че по-късно обвинявания бяха повдигнати единствено против двамата мъже.

До жестокото ликвидиране се стигнало след скандал сред съпрузите, най-вероятно провокиран от ревнивост. Докато момченцето им било на детска градина, Орлин се нахвърлил на Евгения, душил я с ръце, а дамата припаднала. Владимиров помислил, че я е умъртвил и омотал четири пъти главата й във фолио, като покрил устата и носа. Всъщност в този миг дамата била жива, въпреки и в безсъзнание. Евгения е умряла от задушаване с фолиото.

Съдът отхвърли да назначи здравна експертиза за здравословното положение на Пламен Владимиров, защото то е ясно, а хроничните болести на обвинения не са спънка той да получава нужната здравна помощ в ареста, в това число и когато се постанова незабавна такава. Бащата, който е упрекнат в помагачество за убийството на Евгения, от самото начало говореше за себе си и своите потребности в правосъдната зала.

Същото говореше и обвиненият за удушаването на Евгения неин брачен партньор Орлин - той не изиска нищо за себе си, само че настояваше татко му да бъде пуснат от ареста. Съдът отхвърли, мотивирайки се с тежестта на съзнателно осъщественото закононарушение, високата социална заплаха на действието, както и продължаващата заплаха обвинените да извършат друго закононарушение, в случай че бъдат пуснати от ареста.

Определението на САС е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР