Uber Technologies съкращава 1/3 от маркетинговия си отдел в световен

...
Uber Technologies съкращава 1/3 от маркетинговия си отдел в световен
Коментари Харесай

Uber съкращава 400 служители заради посредствени резултати

Uber Technologies редуцира 1/3 от маркетинговия си отдел в международен мащаб, написа Bloomberg. Причината: съгласно основния изпълнителен шеф на компанията Дара Хосровшахи дейностите идват в отговор на опасенията, че бизнесът се забавя.

Според него, част от екипите на Uber са твърди огромни, което основава проблем в организацията на работата и води до неизясненост по отношение на отговорността за взетите решения. Оттам произтичали и посредствените резултати на компанията.

Хосровшахи е съобщил новината за кадровите промени на служащите в имейл в понеделник, 29 юли. Очаква се да бъдат освободени 400 чиновници.

" Днес се усеща възприятието, че до момента в който се издигнахме бързо, сме забавили темпото. Това нормално се случва, когато фирмите стават по-големи. Но това е и нещо, което би трябвало да адресираме, и то бързо ", написа изпълнителният шеф на компанията в електронното известие.
 Uber заплаши да се отдръпна от Австрия поради нов закон
Uber заплаши да се отдръпна от Австрия поради нов закон

Ако той бъде признат, цените на компанията ще бъдат определяни от общините

Съкращаването съставлява към 1,6% понижение на целия личен състав на основаната в Сан Франциско компания. Този ход съставлява първата огромна метаморфоза на отдела за маркетинг и връзки, откакто вицепрезидентът Джил Хейзълбейкър пое отдела предишния месец от Ребека Месина.

" Аз съм тук, с цел да печеля съревнование, което в действителност, в действителност има значение ", съобщи още той.

В допълнение към съкращенията, новата маркетингова организация ще разчита на двама висши водачи, един от които ще бъде Майк Стрикман. Той ще е вицепрезидент по маркетинг на успеваемостта и ще управлява този отдел, откакто неотдавна се причисли от TripAdvisor. Uber също възнамерява да наеме вицепрезидент по световния маркетинг за другата висша позиция, която ще управлява продуктите, брандирането и Uber Eats.

Новините идват, откакто основният действен шеф на Uber Барни Харфорд и основният шеф по маркетинг Ребека Месина се отдръпнаха от поста си при започване на юни. Изпълнителният шеф Дара Хосровшахи сподели по това време, че моментът е подобаващ за опростяване на организацията на компанията и подготвянето ѝ за бъдещето, и след приключването на първичното ѝ обществено предложение.
 Защо да пропуснете IPO-то на Uber
Защо да пропуснете IPO-то на Uber

Няколко фактора
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР