Uber ще трябва да плати 1.1 млн. долара на своя

...
Uber ще трябва да плати 1.1 млн. долара на своя
Коментари Харесай

Uber плаща над 1 млн. долара на клиент заради дискриминация

Uber ще би трябвало да заплати 1.1 млн. $ на своя сляпа клиентка, откакто водачи на компанията я дискриминирали и ѝ отказали да я возят 14 пъти. Лиса Ървинг от региона на Сан Франциско предяви иск против Uber през 2018 година с изказване, че „ или ѝ отхвърлят пътуванията напълно, или е подложена на тормоз от водачи на Uber, които не желаят да я транспортират с кучето ѝ лидер “, на което разчита, съобщи Fox Business.

По думите на дамата чиновниците я поставяли в невъзможност през нощта и провокирали закъсненията ѝ за работа, което може да е довело и до нейното уволняване.

Според юристите на Ървинг тя е претърпяла вербално принуждение и заплашване. „ От всички американци, които би трябвало да бъдат свободни от революцията на споделените пътувания слепите и хората с повредено зрение са измежду тези, които би трябвало да имат най-голяма изгода “, изясни Катрин Кабало, един от бранителите на Ървинг.

От Uber отхвърлиха изказванията на дамата, настоявайки че се чака водачите да „ се преценяват с достъпността “. Независим съдия по проблема откри, че казусът с Ървинг не е подобен и постанови, че компанията носи отговорност за нарушавания на Закона за американците с увреждания, където написа, че е неразрешено на бизнеса да отхвърля превозване на човек с куче лидер.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР