Uber ще придобие 50 000 превозни средства Tesla за отдаване

...
Uber ще придобие 50 000 превозни средства Tesla за отдаване
Коментари Харесай

Uber ще ползва 50 000 Tesla коли за отдаване под наем - ето колко долара струва на седмица в колата на Мъск

Uber ще придобие 50 000 транспортни средства Tesla за отдаване чартърен на своите водачи като част от упорит проект за електрифициране на своя автопарк в Съединени американски щати до 2030 година Компанията за транспортни средства работи с компанията за коли чартърен Hertz, която през вчерашния ден разгласи, че е поръчала 100 000 автомобила от компанията на Елън Мъск, написа theverge.

Този ход идва напълно на време, защото автомобилните компании и доставчиците на превоз по целия свят са подложени на регулаторен напън за последователно унищожаване на транспортните средства, задвижвани с бензин, в интерес на тези, които създават нулеви излъчвания. Калифорния, най-големият авто пазар в Съединени американски щати, вкара правила за компании като Uber и Lyft, като изисква 90 % от техните автопаркове да бъдат електрически до 2030 година  

От 1 ноември водачите на Uber, които живеят в Лос Анджелис, Сан Франциско, Сан Диего и Вашингтон, могат да наемат Tesla Model 3 посредством Hertz на цена от $334 на седмица, в това число с поддръжката и застраховка. Компанията е уверена, че водачите ще видят изгодата от икономисване на гориво и по-малко поддръжка. Освен това водачите, които употребяват хибридни или електрически транспортни средства, с цел да качват пасажери, получават спомагателни 50 цента на пътешестване, до момента в който водачите, които употребяват особено електрически транспортни средства с акумулатори, получават още един $ от горната страна на това. За останалите коли междинната седмична цена за кола чартърен на Hertz варира от към $150 до към $325.

Какви са критериите за прилагане на Tesla чартърен? 
 Илън Мъск счупи международен връх: направи 36 милиарда за...един ден. А Безос към този момент е съвсем 100 милиарда обратно Илън Мъск счупи международен връх: направи 36 милиарда за...един ден. А Безос към този момент е съвсем 100 милиарда обратно
Беше страховит ден за Tesla и нейния основен изпълнителен шеф Илон Мъск, написа businessinsider.com. Съобщението, че Hertz възнамеря...

Първоначално водачите би трябвало да имат минимум 4,7 звезди и да са приключили най-малко 150 пътувания, с цел да дават отговор на изискванията за наемане. 

Миналата година Uber пое амбициозното заричане да стане „ 100 % електрически “ до 2030 година в Съединени американски щати, Канада и Европа и до 2040 година за останалия свят. Компанията също по този начин съобщи, че ще похарчи 800 милиона $, с цел да помогне на „ стотици хиляди водачи в Съединени американски щати, Канада и Европа да преминат към акумулаторни електрически автомобили до 2025 година “. 

Днес по-малко от 1% от транспортните средства в Съединени американски щати са електрически, съгласно Bloomberg. Автомобилната промишленост е в разгара на солиден преход към електрически транспортни средства, В момента електрическите автомобили сформират по-малко от 5 % от годишните продажби.

Uber не е първата компания, която употребява Teslas като транспортно средство за напредване. По-рано тази година компанията за отдаване чартърен на мотопеди Revel разгласи своя лична услуга за пътешестване в жанр Uber в Ню Йорк с 50 яркосини транспортни средства Tesla Model Y.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР