Uber е изградила най-голямата хранителна верига за доставки извън Китай

...
Uber е изградила най-голямата хранителна верига за доставки извън Китай
Коментари Харесай

Uber планира да купи приложението за доставка на храна Deliveroo

Uber е построила най-голямата хранителна верига за доставки отвън Китай с приложението си Uber Eats, коeто започва през 2014г.

© Kim Kyung-Hoon Още по тематиката
Стартъп надделя Uber и Bird в Сан Франциско

Skip беше една от двете компании, които получиха позволение да ръководят система за наемане на скутери в града, откакто кандидатурите на Uber, Lyft, Bird и Lime бяха отхвърлени
4 сеп 2018
Uber се концентрира върху е-велосипеди в градовете

Toyota влага 500 млн. $ в компанията за развиване на самостоятелни коли
28 авг 2018
Volkswagen показа нова услуга за споделено пътешестване

Проектът е част от проект за промяна на автомобилния гигант към дигитализиране и придобиване на софтуерни компании
26 авг 2018 Uber води договаряния за придобиване на приложението за доставка на храна Deliveroo, настояват източници на Financial Times, осведомени със обстановката. Компанията за споделени пътувания следва упоритостта си да влага в бранша. Въпреки че още са в начален стадий диалозите идват на фона на засилващата се конкуренция при доставките на хранителни артикули.

Компании като Amazon, GrubHub, DoorDash и Just Eats се състезават да завоюват лоялността на клиентите, които са по-склонни да си останат у дома, вместо да посетят някой ресторант. Ръководството на Uber е отказало да разяснява тематиката, а от Deliveroo прецизираха, че коментирането на клюки и спекулации " не е част от политиката на компанията ".

Успехът на Uber Eats

Uber е построила най-голямата хранителна верига за доставки отвън Китай с приложението си Uber Eats, коeто започва през 2014 година, а тази година заявява доходи от 6 милиарда $. Работещото главно в Съединени американски щати звено на Uber неотдавна към този момент е най-високо оцененото приложение за доставка на храна и в двата огромни магазина за приложения.

Още от началото на съществуването си компанията разчита на доста по-различна тактика от конкуренцията си GrubHub, a точно на мрежата си от водачи на компанията майка, както и на това, че приложението за доставка наподобява доста на интерфейс на истинската апликация. В 9 от 22-те най-големи града, в които Uber Eats работи, приложението получава повече поръчки, в сравнение с което и да било от съперниците си. В момента бизнесът оперира допълнително от 290 града и от тази година навлиза на нови пазари в Европа, Средния изток и Африка.

Защо Deliveroo

Британската компания за доставки на храна пък е един от най-финансираните стартъпи в Европа, като единствено предходната година е събрала 385 млн. $ и се прави оценка на 2 милиарда $. Тя е вложила милиони долари, с цел да усили пазарното си наличие и да се отличава от съперниците си. Затова да вземем за пример построи кухни в разнообразни заведения за хранене, с цел да ги употребява като хъбове за поръчките си.

Също по този начин от компанията наемат хиляди нови софтуерни експерти в лондонската си централа, с цел да разширят бизнеса си. За последната година, когато има данни - 2016 година, Deliveroo е отчела загуба от 129 млн. паунда. Сумата е четири пъти по-голяма спрямо 2015 година, само че приходите са нарастнали седем пъти, достигайки 128.6 млн. паунда. От компанията разясниха, че за тази година растежът е по-голям от предходната.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР