Убеждение, че през декември България и Румъния ще бъдат допуснати

...
Убеждение, че през декември България и Румъния ще бъдат допуснати
Коментари Харесай

Съвместен отговор, ако Австрия продължава с ветото: България и Румъния

Убеждение, че през декември България и Румъния ще бъдат позволени да влязат в Шенген, показаха министър председателите на двете страни Николай Денков и Марчел Чолаку. Те показаха вяра, че до тогава ветото на Австрия и на Нидерландия ще отпаднат. Двамата бяха подкрепени и от министър-председателя на Гърция Кириакос Мицотакис.

" Този път би трябвало да има разисквания по тематиката и в случай че Австрия продължи да постанова несъгласие, без да дава пояснения, ще обмислим взаимен отговор ", съобщи Чолаку. Думите му бяха в отговор на въпрос дали България и Румъния ще заведат дело против Австрия за нарушение на контракта на Европейски Съюз със своето несъгласие.

И двамата министър председатели загатнаха, че към този момент в София и Букурещ се разискват дейности, в случай че двете страни отново не бъдат позволени до Шенген. " Засега България е 100% фокусирана върху проект А, който е приемане през декември. След това ще мислим за проект Б ", отговори на същия въпрос българският министър председател Николай Денков.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР