Убедени сме в ключовата роля на Интерпол в областта на

...
Убедени сме в ключовата роля на Интерпол в областта на
Коментари Харесай

Борисов изтъкна българските успехи в операции на Интерпол

" Убедени сме в основната роля на Интерпол в региона на сигурността в международен мащаб. С увереност продължаваме нашето интензивно и ползотворно съдействие ". Това е декларирал министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си с генералния секретар на Интерпол Юрген Щок, който е на посещаване у нас във връзка 30-годишнината от подновяването на участието на България в Интерпол, оповестиха от пресслужбата на кабинета.

В хода на диалога министър председателят Борисов е сложил акцент върху сполучливото присъединяване на страната ни в разнообразни планове на Международната организация на престъпната полиция и в реализирането на интервенции във значими области като битката с трафика на оръжия, опиати, трафика на хора и на мигранти, които са измежду главните ни цели.

Министър-председателят е дал висока оценка на извършените у нас образования, проведени и финансирани от Генералния секретариат на Интерпол. В рамките на тази година те са три с фокус върху трафика на хора в Балканския район, върху работата с базата данни за откраднати оръжия и по противопоставяне на закононарушенията с предмет моторни транспортни средства, се припомня в прессъобщението.

" За нас е изключително значимо, че тези образования включват и Балканския район. Както знаете, за България съдействието с всички страни от района е непрекъснат приоритет ", е добавил министър председателят Борисов. Той е подчертал, че обменът на информация със Западните Балкани се реализира главно по канала на Интерпол и на двустранна основа, по тази причина е значимо укрепването на контактите на всички равнища и във всички области от съвместен интерес.

" Наскоро в София беше извършен Годишният конгрес за резистентност на Западните Балкани, на който още един път потвърдихме нашата поддръжка и потреблението на всяка опция за надграждане на постигнатите резултати ", е споделил министър председателят Борисов пред генералния секретар на Интерпол Юрген Щок.

 Честване в Централния боен клуб: генералният секретар на Интерпол Юрген Щок (ляво), министърът на вътрешните работи Младен Маринов (дясно) и основния секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Ивайло Иванов (в средата).
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР