Убедени сме, че за да се обсъждат на срещата и

...
Убедени сме, че за да се обсъждат на срещата и
Коментари Харесай

СЗБ и БАЗ: Време е да стартират разговори


Убедени сме, че с цел да се разискват на срещата и ограниченията " за страната “ на нея би трябвало да бъде и министърът на опазването на здравето. Така проведена, оставаме с усещането, че става дума главно за София, само че когато се работи на районен принцип, това изключва приемането на поддръжка за бизнеса.

Не одобряваме никакво затваряне, само че и при ограничение би трябвало да ни компенсират.

За да бъде изцяло продуктивна срещата и на масата да се слагат всички проблеми и гледни точки, наложително би трябвало да бъдат поканени министрите на туризма, финансите, стопанската система и труда и обществената политика. Или техни представители, оторизирани да взимат решения.

Тяхното наличие е неотложно, с цел да започват диалози за основаването на социално-икономически ограничения. Въпреки че беше оповестено, че са планувани средства за такива, само че те не могат да бъдат употребявани преди да се актуализира бюджетът, досега не е почнала работа, или най-малко ние не сме известени и не участваме, по основаването на стратегии за поддръжка на засегнатите бизнеси. Така, даже актуализацията да бъде призната от Народното събрание, ще отнеме най-малко месец преди да се стигне до изработването на съответни механизми за обезщетения на бизнеса и поддръжка за чиновниците.

Според нас представители на страната и частния бранш от дълго време трябваше да са стартирали работа по създаването на тези стратегии и не трябва да се губи повече скъпо време. Защото в противоположен случай можем да изпаднем в обстановка, в която има средства, само че да няма механизъм за тяхното потребление по предопределение.

Вярваме, че ще се съобразите с това наше предложение, което считаме за извънредно рационално, и въпросните министри или техни представители ще бъдат поканени и ще участват на срещата в Гранд Хотел " Милениум “ на 18 август, оповестяват от Сдружението на заведенията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР