Убедени сме, че трябва да има редовно правителство и да

...
Убедени сме, че трябва да има редовно правителство и да
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Трябва да има редовно правителство

„ Убедени сме, че би трябвало да има постоянно държавно управление и да не се разпуска Народното събрание. Ако създадем трети избори през есента в Коронавирус рецесия, това значи ниска изборна интензивност, а оттова и ниска легитимност на органите, които ще избираме ”. Това съобщи пред Нова Телевизия водачът на Корнелия Нинова.

По думите й страната ни е изправена пред няколко риска. „ Социален, поради увеличаващите се цени на всичко – артикули, ток, парно, вода и тн.; здравен, поради задаващата се нова Коронавирус вълна; стопански, тъй като стопанската система, която още не се е съвзела от предходните рецесии, може да бъде изправена пред нови предизвикателства; задава се мигрантски натиск; би трябвало да имаме актуализация на бюджета и нов за идната година; Планът за развиване и резистентност няма да бъде предаден от служебния кабинет в Брюксел, те го оставят на последващо постоянно държавно управление. Това е извънредно значимо за бъдещето на България в идващите години наред. Нашите партийни старания, както и на хората на площадите, бяха да се разгради досегашният модел на ръководство. Няма по какъв начин това да стане, в случай че няма постоянно държавно управление ”, уточни тя.

Според нея служебният кабинет си прави работата съвършено и хората го харесват. Той обаче не може да се оправи с тези опасности, в случай че не стане постоянен.

„ Трябва да се тушират страстите и да се прояви здрав разсъдък, с цел да решим огромните проблеми пред България и българския народ “, разяснява тя.

Лидерът на Българска социалистическа партия съобщи, че договарянията с „ ИТН ” не престават.

„ Важно е какво ще прави постоянното държавно управление. Имаме основа – политически документ, в който е написано, че ще се преизчислят пенсиите и така нататък На първа фаза ние си свършихме работата. Има нещата, които сме дали обещание на своите гласоподаватели, че ще работим да се свършат. Второто значимо са личностите. На Националния съвет бяха изразени запаси във връзка с някои от министрите. След като обсъдихме и кандидатурите, Националният съвет стигна до решение, че това е отговорност на мандатоносителя. Ние през цялото време декларирахме, че не предлагаме министри, а държим да бъде свършена работата ”, разяснява Нинова.

„ Националният съвет реши да продължим диалозите до стигане до политическия документ. В политическия документ, който те показаха като основа на нашите договаряния, липсват неща, които ние бихме желали да има, има и такива, за които не сме се договаряли. Днес в 10.00 часа ще продължим този диалог. В последна сметка не сме взели дефинитивно решение, ще го вземем в идващите дни “, сподели още тя.

По думите й за Българска социалистическа партия е значимо Има Такъв Народ да реализира договореност с „ Демократична България ” и „ Изправи се БГ! Ние идваме! “.

„ Трите по този начин наречени „ партии на митинга ” се движеха в пакет като партиите на смяната. Какво стана сред тях – те си знаят. Ние отговаряме за политиката на Българска социалистическа партия. Аз обаче съм сюрпризирана от обстоятелството, че в политическия документ, който преглеждаме, са отразени техните претенции в цялостна степен ”, уточни Нинова.

Тя даде за образец предлагането на „ Демократична България ” за смяна на структурата и състава на Висш съдебен съвет, което участва в документа. „ Това, за което се борихме - за смяна на модела, го има. На „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ съвсем цялата стратегия също я има. Т.е. по значимото те са се разбрали. Очевидно имат някакви други проблеми между тях. Не е наша работа какви са, само че би трябвало да се изчистят ”, безапелационна бе тя.

Нинова още веднъж удостовери, че в случай че третият мандат бъде връчен на Българска социалистическа партия, от партията ще предложат служебното държавно управление да стане постоянно.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР