Убедени сме, че Хърватия отговаря на всички условия за влизане

...
Убедени сме, че Хърватия отговаря на всички условия за влизане
Коментари Харесай

Хърватия може да влезе в Шенген преди България и Румъния

" Убедени сме, че Хърватия дава отговор на всички условия за влизане в Шенген и ще създадем всичко допустимо по време на нашето председателство... да й помогнем да се причисли от идната година ", съобщи Фиала пред кореспонденти след среща с хърватския си сътрудник Андрей Пленкович в Прага.

Той добави, че диалозите с сътрудниците му от Европейски Съюз са му посочили, че кандидатурата на Хърватия има мощна поддръжка в 27-членния блок.

Фиала съобщи, че България и Румъния също имат предпочитание да се причислят към Шенгенската зона, само че някои членове на Европейски Съюз имали запаси.

" Мога да си показва, че ще разгледаме трите кандидатури дружно, само че в случай че (България и Румъния) се окажат спънка, би било почтено да... приемем Хърватия, където чувствам общо единодушие и никакви спънки от други страни ", сподели Фиала.

Пленкович съобщи, че Хърватия е получила отчет на Европейската комисия по отношение на напредъка ѝ към присъединението към Шенген, в който " се споделя, че Хърватия е направила това, което се очакваше от нея във всичките осем области ". /АФП
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР