Убедена съм, че Северна Македония ще намери убедителни аргументи да

...
Убедена съм, че Северна Македония ще намери убедителни аргументи да
Коментари Харесай

Фон дер Лайен в Скопие: Очакваме Северна Македония да приеме промените в Конституцията

Убедена съм, че Северна Македония ще откри безапелационни причини да одобри измененията в Конституцията, съобщи в Скопие.председателят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен на взаимната конференция с македонския министър председател Димитър Ковачевски.

Убедена съм, че жителите на Северна Македония ще се отнесат позитивно и ще гласоподават в поддръжка на измененията в Конституцията, сподели тя.

Бяхте сполучливи в напредъка и съм уверена, че ще намерите безапелационни причини всички жители на страната да вземат участие и да допринесат за нейния прогрес по пътя към Европейски Съюз.

" Ние обещахме, че в случай че Парламентът на Северна Македония предприеме нужните стъпки, ще стартират договарянията за присъединение, по-късно ще скринингът на законодателството на Европейски Съюз без отсрочване. Подчертахме, че почитаме вашата еднаквост и вашия език ", сподели още тя.

Както дадох обещание, скринингът на законодателството стартира незабавно и преговорният развой добива динамичност.

" Обещах, че договорът с ФРОНТЕКС ще бъде подписан на македонски език, наедно с всички останали 24 езици на Европейски Съюз. Няма подозрение, че македонският език е вашият език и почитаме това. "

Северна Македония бележи прогрес по пътя към Европейски Съюз, което беше маркирано и от отчета за напредъка, добави ръководителят на Европейска комисия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР