Убедена съм, че руските сили искат да ни унищожат. Те

...
Убедена съм, че руските сили искат да ни унищожат. Те
Коментари Харесай

Първата дама на Украйна: Русия иска да извърши геноцид. Да ни унищожи |

Убедена съм, че съветските сили желаят да ни унищожат. Те желаят да извършат геноцид. И няма значение какво споделят, тъй като думите им не съответстват с делата.

Това споделя в изявление за полския вестник " " първата дама на Украйна Олена Зеленска, запитана какво съгласно нея желае да реализира президентът на Русия Владимир Путин.

" Ако наблюдавате съветските изказвания и по какъв начин те са се трансформирали от 24 февруари, ще забележите, че посланието към момента се развива. Това демонстрира, че или проектите им се трансформират непрекъснато, или не работят по логически метод ", добавя Зеленска.

Първата дама обяснява, че не съди съветските сили по декларациите им, а по дейностите и поучава всички да създадат същото:

" А това, което вършат съветските войски в Украйна, води непосредствено до извода, че руснаците се пробват изцяло да унищожат украинците. Това е същинската им цел. Този извод ми идва на разум, когато видя унищожаването на Мариупол, от който даже безвредна евакуация по филантропични коридори не беше позволена, когато видя бомбардировките на жилищни здания в Харков, Чернигов, Одеса, жп гарата в Краматорск, разрушена от съветска ракета, където бяха убити над 50 души , опитващи се да изоставен до по-тихи, по-малко застрашени места в Украйна (...) И несъмнено стигам до това умозаключение след военните закононарушения, осъществени от руснаците в региона на Киев, където продължаваме да откриваме всеобщи гробове ". 

На въпрос има ли обръщение към майките, съпругите и сестрите на съветски бойци Олена Зеленска дава отговор: 

" Нямам какво повече да им кажа, тъй като нищо не доближава до тях. През тези два месеца, когато синовете им бяха убити в Украйна като нарушители и окупатори, те имаха време да дефинират позицията си. Тъй като няма такава, в случай че ковчезите не ги убедят, че тук нещо не е наред - няма какво да им кажа ".

Попитана дали помни първите думи на Зеленски, когато Русия атакува Украйна в ранните часове на 24 февруари, първата дама декларира, че думите му са били сбити - " Започна се ".

Олена Зеленска добавя, че си показва какъв брой мъчно на украинците да изоставен домовете си - " къщата , където си градил проекти и мемоари и града, в който познаваш всичко. Колко е мъчно да се изясни на децата, че и те би трябвало да оставят всичко това, че към този момент дълго време няма да имат нищо свое ".

Пред полското издание тя изрича и насладата си от това, че бягащите украинци към този момент са в сигурност:

" Много съм щастлива и признателна, че поляците вършат всичко, с цел да накарат тези дами и деца да се ухилен още веднъж и последователно да стартират да се усещат като вкъщи си. Добре е, че се озоваха в Полша, която е една в действителност братска страна, която се отнася към нашата болежка като към своя. В същото време те с неспокойствие чакат най-важната вест – че сме победили и че могат да се приберат . Ще се веселя, когато един ден - уповавам се допустимо най-скоро - мога да им го предам ".

За това какъв е проектът за деня на първата дама на Украйна след два месеца война Олена Зеленска изяснява, че във война няма почивни дни и не прави проекти. 

" От 24 февруари виждам съпруга си тъкмо като Вас - по малкия екран с неговите изявления. Децата са с мен, само че всекидневието ни се промени. Не вършим никакви проекти за почивните дни или свободното време. Често даже не знаем кой ден от седмицата е. Няма свободно време, има единствено това, което би трябвало да се направи през днешния ден. Децата, да вземем за пример, би трябвало да учат отдалечено ", изяснява тя. 

Украинската първа дама добавя, че е почнала да оказва помощ и на домове за сираци в Украйна в регионите, освободени от украинската войска: " Те имат потребност от всичко - от хранителни артикули до друго съоръжение ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР