Убедена съм, че има разписани правила в болницата, друг е

...
Убедена съм, че има разписани правила в болницата, друг е
Коментари Харесай

Юрист за случая с разменените бебета: Не можем да се похвалим с добра организация в родилните отделения

Убедена съм, че има написани правила в болничното заведение, различен е въпросът дали личният състав е задоволително подготвен. Прави се така наречен двойна и кръстосана инспекция, с цел да се откри кой е направил този пропуск. Такъв коментар направи юристът по здравно право Мария Петрова в ефира на bTV във връзка случая с разменени бебета от болница " Шейново ".

Тя добави, че има и друга здравна документи, с изключение на въпросните гривни, която е трябвало да бъде тествана, преди съответните новородени да бъдат предадени на майките им. Според нея един от главните въпроси, на които би трябвало да се даде отговор, е кой е сверил гривните на майките с тези на бебетата.

Организацията по родилните отделения в България не е нещо, с което можем да се похвалим. Медицинската грижа е проведена по остарял метод – липсва обединен стандарт, заради което всяка болница разполага със свои лични протоколи за деяние, означи юристът.

По думите ѝ родителите биха могли да потърсят по правосъден път обезщетение от лечебното заведение поради породения стрес.

Трябва да се оспорят актовете на раждане на тези деца първоначално, има си съответните процедури. Но един подобен пропуск, който наподобява административен, влече след себе си голям брой правни последствия, регистрира в умозаключение юрист Мария Петрова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР