Убедена съм, че България ще продължи да бъде водеща дестинация

...
Убедена съм, че България ще продължи да бъде водеща дестинация
Коментари Харесай

Марияна Николова: Летните и зимните ни курорти ще останат топ дестинации за румънците


Убедена съм, че България ще продължи да бъде водеща дестинация за румънските жители, които са постоянни гости и на нашето Черноморие, и на столицата ни, и на нашите зимни курорти. Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на срещата си с посланика на Румъния у нас Йон Гъля.

Министър Николова уточни, че статистическите данни са красноречиви, и за нас те съставляват както опция, по този начин и отговорност да продължаваме да се развиваме като първостепенни сътрудници. И добави, че обсегът на съдействието ни има ясни политически измерения, а в стопански проект и двете страни имат челни позиции в двустранния стокооборот.

Двете страни имат доста сходства, и едно от най-важните в този аспект е общата ни граница, огромна част от която се заема от река Дунав, изясни още тя. В тази връзка, ние развиваме редица планове в взаимна съгласуваност по предпочитана ос 3 на Дунавската тактика на Европейски Съюз, включваща туризма и културата, посочи министърът. По думите ѝ напъните на България и Румъния за възстановяване на транспортната инфраструктура с построяването на третия мост над река Дунав също са налице, и ще имат своя позитивен резултат в бъдеще.

Вицепремиерът сподели още, че ще отнеме известно време, до момента в който се възстановят предходните равнища на туристически визити. Тя моли пред посланика общата граница да бъде оптимално налична и отворена при актуалните условия и по този метод да се дава позитивен образец за европейска и балканска взаимност и поддръжка.

От своя страна румънският дипломат съобщи, че положителният разговор сред страните ни е от извънредно значение. Той посочи, че пандемията е огромно предизвикателство за туризма сред двете страни и благодари на българското държавно управление за облекчаването на ограниченията при прекосяване. За нас е значимо да знаем авансово дали имаме свободен достъп до България, добави господин Гъля. И изясни, че Румъния има лист със страни от жълти и червени райони, чиито жители подлежат на карантина, само че България сега е в зелената зона, като описът се обновява всяка седмица. По думите му румънските жители избират България и през зимния сезон и за тях е значимо да бъдат осведомени за противоепидемичните ограничения.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР