Убедена, че победата на президентските избори на Доналд Тръмп е

...
Убедена, че победата на президентските избори на Доналд Тръмп е
Коментари Харесай

Милиони поддръжници на Тръмп напускат Twitter и Facebook, цензурирали президента

Убедена, че успеха на президентските избори на Доналд Тръмп е била открадната и огорчена от умереността на известията на милиардера републиканец в Twitter или Фейсбук, американската консервативна десница от няколко дни мигрира всеобщо към „ различни “ уеб сайтове в интернет, написа

Главният печеливш от този феномен е обществената мрежа Talk, чието приложение беше изтегляно повече от 3 милиона пъти от онлайн магазините на Apple и Гугъл от изборите насам, и бе конфигурирано 7,3 милиона пъти от неговата поява, съгласно профилирания уебсайт СензърТауър (SensorTower).

Телевизионният канал на крайната десница Newsmax, блажен от Тръмп, както и обществени мрежи като MeWe или Rumble също се възползваха от тази миграция.

Нито една от тези платформи не цензурира наличие, в което се твърди, че в доста основни щати са осъществени всеобщи измами, с цел да се ощети президентът.

Тези мрежи към този момент притеглят по-традиционни консерватори, разочаровани от огромните платформи, изяснява Брет Шафър, експерт по дезинформация в Неправителствени организации Алианс за обезпечаване на демокрацията (Alliance for Securing Democracy).

„ Не е нещо извънредно да виждаме миграция след по-строгите ограничения, взети от колосите в обществените мрежи “, акцентира експертът и прибавя: „ Но този път наподобява е малко по-различно “.

Конгресмени републиканци се причисляват към обществената мрежа Ток, както и предизборният щаб на Доналд Тръмп, като популяризират избрани официални съобщения посредством приложението.
Ясна динамичност
„ Все още не знаем дали това е алегоричен митинг против Twitter и Фейсбук или ще бъде по-сериозен и нескончаем “, се пита Даниъл Крейс, доцент в Центъра за осведомителни технологии на Университета на Северна Каролина.

„ Но динамичността е ясна: консерваторите са ядосани от умереността на наличието, изключително това на президента, “ отбелязва той.

Политиката на независимост на деяние на огромните обществени мрежи през годините принуждава доста консерватори да се питат за какво Фейсбук и Twitter внезапно са създали завой, показва Крейс.

В резултат на това Ток се озова на върха на листата с най-изтегляните приложения в онлайн магазина на Епъл.
„ Много хора, които имат акаунт в Ток, към този момент не са удовлетворени от Фейсбук и Twitter поради цензурата на Big Tech и нечестността на медиите “, написа в коментар за App Store една от потребителките на приложението.

„ Ток към момента прави първите си стъпки, само че ще приема от ден на ден и повече консерватори “, предвижда тя.
Ставайки централно пространство за политически диспути, Twitter и Фейсбук срещат огромни компликации в това да създадат разграничаване сред манипулативно и евентуално нездравословно наличие, от една страна, и изразяването на разнообразни и разнородни отзиви, от друга.

За някои членове на гражданското общество проблем съставлява неналичието на защитни механизми на уеб сайтове като Ток, където расистки и антисемитски послания или закани за ликвидиране могат да бъдат популяризирани свободно.

„ Гиганти като Apple и Гугъл носят същинска отговорност и би трябвало да се запитат какво одобряват като възможно, когато качват приложение като Ток в своите онлайн магазини “, споделя Ерик Найнг, началник на връзките с медиите на асоциацията Мюсюлмански деятели.
Ограничено влияние
За Даниъл Крейс възходящата известност на „ различните “ мрежи измежду десницата, както и измежду левицата, е знак за изключителна поляризация в интернет, което „ не е добре за гражданския спор “.

Това разделяне заплашва провеждането на спокойни диалози по въпроси от публичен интерес, които все пак са нужни за вярното действие на демокрацията.

„ Доколкото се демонизира другия лагер, какъвто и да е той, става по-трудно да се смята за законен резултатът от изборите “, споделя доцентът и прибавя: „ Това прави общите ни рецесии по-трудни за разрешаване. “

Въздействието на тези мрежи остава обаче лимитирано, считат доста експерти, които акцентират, че огромните платформи поддържат своята надмощие онлайн.

Фейсбук и Twitter имат доста по-напреднали технологии от тези на уеб сайтове като Ток, което приложение наподобява има голям брой механически дефекти, съгласно мненията на някои разочаровани консуматори.

Освен това, въпреки доста представители на консерваторите да се причислиха към Ток, преобладаващо болшинство от тях не престават да употребяват Twitter.

„ Те имат потребност да отидат там, където се намира необятната аудитория “, изяснява Крейс.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР