Убеден съм, че времето на безвремието в здравеопазването приключи. Това

...
Убеден съм, че времето на безвремието в здравеопазването приключи. Това
Коментари Харесай

Ананиев: Безвремието в здравеопазването приключи

Убеден съм, че времето на безвремието в опазването на здравето завърши. Това сподели здравният министър Кирил Ананиев след приемането на бюджета на НЗОК за 2019 година, съобщи „ Фокус “.
„ От през днешния ден българските жители към този момент имат своя здравен бюджет за идната година, който е доста по-добър от сегашния “, разгласи той. „ С този бюджет осигуряваме налично и качествено здравно обслужване. Това се реализира освен с спомагателните 400 млн. лв., а и посредством въвеждане на новите медицински стандарти “, уточни министърът.
Той добави, че с бюджета се основават предпоставки за по-добър и ефикасен надзор в системата на опазването на здравето.
„ Ясно се регламентират контролните пълномощия на институциите за следващ надзор “, съобщи Кирил Ананиев. „ Поставяме ясни правила и правила на действие на системата, тъй че да подготвим равномерен преход към преструктуриране на здравноосигурителния модел за елиминиране и превъзмогване на актуалните му дефекти “, изясни здравният министър.
„ Следва да реализираме бистрота на заплащанията в здравната система и по-качествено лекуване на българските жители “, сподели още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР