Убеден съм, че времето на безвремието в здравеопазването приключи. Това

...
Убеден съм, че времето на безвремието в здравеопазването приключи. Това
Коментари Харесай

Кирил Ананиев: Времето на безвремието в здравеопазването приключи

Убеден съм, че времето на безвремието в опазването на здравето завърши. Това съобщи в пленарната зала на Народното събрание министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев след приемане на Закона за бюджета на НЗОК за 2019 година Той благодари на депутатите за доверието и поддръжката по пътя на осъществяване на здравната промяна.

,,Днес българските жители имат към този момент своя здравен бюджет за 2019 година който е доста по-добър от сегашния бюджет ", съобщи министърът.

С бюджета и измененията в законите се обезпечава налично и качествено здравно обслужване на българските жители, което се реализира освен с спомагателните 400 млн. лева, а и посредством въвеждане на новите медицински стандарти, написаните правила за добра здравна процедура, както и нови фармакотерапевтични управления, означи министърът. По думите му те задават европейски правила и стандарти за лекуване на българските жители.

Създават се предпоставки за по-добър и ефикасен надзор в системата на опазването на здравето, надзор върху качеството на лекуването и върху разходването на финансовите средства в системата. Това по думите на Ананиев се реализира посредством въвеждането на общи правила за създаване на Националната здравна осведомителна система, на системата уреждаща медицинските действия, свързани с хората с увреждания и то на равнище закон.

Ясно се регламентират контролните пълномощия на институциите за следващ надзор. Въвеждат се общи правила и правила за наблюдаване върху информацията и реализирането на дейностите в системата. Въвеждат се ясни правила и правила за основаване, превръщане, регистрация на лечебни заведения на основата на транспарантни правила и сложни критерии, сподели министърът.

Обвързваме договорния развой със съсловните организации с процеса на бюджетиране на дейностите и въвеждане на правила и правила за финансово ръководство на системата на равнище нормативна уредба, сподели Ананиев. Това съгласно него ще подсигурява непоклатимост и предвидимост в здравната система. Въвеждаме непрекъсната част в рамковите контракти, която е причина за сигурност в дейностите на институциите, уточни той.

,,Поставяме ясни правила и правила на действие на системата, тъй че да подготвим равномерен преход към преструктуриране на здравноосигурителния модел за елиминиране и превъзмогване на актуалните му дефекти. Защото какъвто и модел да изберем актуалните институции и действия би трябвало да работят дейно и ефикасно ", означи министърът.

Чрез гласуваните от вас текстове и промени с общи старания и ангажираност от моя страна следва да реализираме бистрота на заплащанията в здравната система и по-качествено лекуване на българските жители, сподели още Ананиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР