Убеден съм, че след изборите този път, за разлика от

...
Убеден съм, че след изборите този път, за разлика от
Коментари Харесай

Трайчо Трайков: Проф. Герджиков е по-скоро десен, подкрепям Лозан Панов

Убеден съм, че след изборите този път, за разлика от предходните два, ще бъде изработен почтен опит да бъде формирано държавно управление ", сподели кметът на община " Средец " Трайчо Трайков пред NOVA. Той съобщи поддръжката си за Лозан Панов на президентските избори.

" Аз мисля, че проф. Герджиков, в случай че би трябвало с револвер в слепоочието да го класифицираме като ляв или десен, бих го поставил в дясната кутийка ", разяснява той.

Според Трайков отвореният пазар на енергийните тържища е действителен, само че резултатите не са положителни.

" Не всички играчи, търговци, регулатори и страни, които дефинират разпоредбите, направиха всичко по оптималния метод. Това е положението на пазара. То е такова поради композиция от фактори - не всички са самостоятелни ", изясни Трайков.

Трайков съобщи, че е породен растеж на цените във всички първични материали и активи. Икономическият растеж в Азия е пренасочил танкерите с полутечен газ натам, а не към европейските терминали. Според него и " Газпром " е блъснала рамо, ограничавайки количеството изпомпана газ през лятото.

" В обстановка, в която пари има, дефицити има, търсят се горива и те по някакъв метод понижават, е естествено да има скок. Ръстът на цените не е поради възобновимите енергийни източници, а тъй като е скъпа газта ", сподели Трайков.

Този растеж в цените на горивата няма общо с цените на излъчванията, тъй като в моменти, в които има дефицит от другите източници, газовите генератори се явяват като най-гъвкавия подобен, добави Трайков. Съответно всички останали се равняват по газовата цена.

По думите му би трябвало да се намерят европейски средства, които да се влагат в нови технологии, а възобновимата сила е най-евтината и ще продължава да бъде по този начин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР