Убеден съм, че ще стигна до балотаж. Но хипотетично, ако

...
Убеден съм, че ще стигна до балотаж. Но хипотетично, ако
Коментари Харесай

`Убеден съм, че ще стигна до балотаж. Ако не стане, ще застана зад този, който не е подкрепен от ДПС` |

Убеден съм, че ще стигна до балотаж. Но хипотетично, в случай че това не се случи, ще застана зад претендента, който не е подсилен от Движение за права и свободи, съобщи в предаването „ Тази заран “ на bTV кандидат-президентът Лозан Панов. Той бе повдигнат от Инициативен комитет към " Правосъдие за всеки " и подсилен от „ Демократична България “.

Панов разяснява решението на Конституционния съд за двойното поданство на някогашния длъжностен министър Кирил Петков:

„ На този стадий мъчно можем а преценим дали някогашният министър на стопанската система е работил в илюзия, неглижирал е закона или е имал неприятни съветници. Въпросът е дали правните последствия могат да бъдат предотвратени. Не мисля, че е фиктивен актът на президента, с който назначава министрите в служебния кабинет. "

Според Панов президентът Румен Радев не е правист и няма взор върху правните последствия, само че е трябвало да направи инспекция: 

„ При назначението на основния прокурор, във Висшия правосъден съвет имаше спор за интегритета на основния прокурор и дали той има нужните знания. Този спор докара до заключения, че той няма нужните качества. Президентът не направи инспекция и тогава. "

Панов каза още, че през лятото към този момент е имало данни за двойното поданство на Петков, само че Радев не е подхванал никакви дейности. Според него нарушаването на Конституцията е съображение за импийчмънт. 

Относно противоепидемичните ограничения, Панов разяснява, че зеленият документ не нарушава гражданските права. Той застана твърдо зад имунизациите и добави, че се е имунизирал против COVID-19 през април.

Той посочи, че в случай че е бил в „ обувките на Радев “, е щял да упорства за по-стриктни ограничения, само че застава против националния локдаун. Панов разкритикува и онлайн образованието при най-малките възпитаници.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР