„Убеден съм, че ще намерим решение за българските полицаи, не

...
„Убеден съм, че ще намерим решение за българските полицаи, не
Коментари Харесай

Цветанов: Не е коректно полицаите да протестират на професионалния празник

„ Убеден съм, че ще намерим решение за българските служители на реда, не е правилно на професионалния празник на Министерство на вътрешните работи да се провежда митинг ". Това сподели заместник-председателят на Политическа партия ГЕРБ и ръководител на парламентарната група на партията Цветан Цветанов, по време на конференция във връзка със поръчките на СФСМВР, че ще стартират серия от митинги, първият от които е плануван за 5 юли, когато е и празникът на чиновниците на Министерство на вътрешните работи.

Според него по този метод се омаловажава трудът на всички почтени полицейски чиновници, работили в системата през годините.

„ Когато има професионален празник, обществото и всички би трябвало да отдадем заслуженото за това, което вършат тези служители на реда през всичките тези десетилетия. Полицаи има през днешния ден, служители на реда е имало и през вчерашния ден, ще има и на следващия ден. Когато има професионален празник, би трябвало с чест и почитание да се отнасяме към труда на полицейските чиновници и да почитаме паметта на починалите служители на реда при извършване на служебните им отговорности ", разяснява той.

Цветанов съобщи, че сега се събира информация за проектобюджета за 2018 година

„ Няколко месеца преди внасянето му в Народното събрание ще можем фактически да водим диалози. Най-важното е да имаме стопански напредък, по-голяма събираемост, което значи, че би трябвало да имаме успеваемост на българските институции. Убеден съм, че ще има пари както за българските служители на реда, по този начин ще продължим да изпълняваме уговорките си за българските учители, само че и с българските военни и всички останали браншове ", съобщи заместник-председателят на ГЕРБ.

„ Смятам, че разговорът би трябвало да е главният, който да ни даде решения на всички тези насъбрани проблеми ", сподели Цветанов.

Той помоли сътрудниците си от всички парлaментарни групи да не се заиграват с проблемите в бранш „ Сигурност ".

„ Що се касае до страната и Министерски съвет, поставят се оптимални старания ", сподели той.

По думите му целевата сума, извоювана от министър-председателя Бойко Борисов от Европейска комисия и удължаването ѝ с една година е, с цел да могат да приключат всички процедури. По думите му една немалка част от тези процедури касаят възстановяване изискванията на работа и закупуването на високопроходима техника в регионалните дирекции и „ Гранична полиция ", които имат директно отношение по защитата на външната граница, както и оборудването, която би трябвало да бъде закупена. Той разясни, че има цели, които са написани от управлението на Министерство на вътрешните работи.

„ На първо място това са вещевото доволствие - облеклата, за които има голямо закъснение. От 2012 година не е купувана нова екипировка и униформа на чиновниците от Министерство на вътрешните работи ", изясни Цветанов.

Той съобщи, че с волята на министър Валентин Радев се поставят оптимални старания за приключването на този развой. Той прикани полицейските чиновници да беседват по тематиките, само че не посредством медиите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР