Убеден съм, че Русия ще атакува Украйна в близките дни.

...
Убеден съм, че Русия ще атакува Украйна в близките дни.
Коментари Харесай

Байдън: Убеден съм, че Русия ще атакува Украйна в близките дни

Убеден съм, че Русия ще нападна Украйна в околните дни. Това удостовери американският президент Джо Байдън по време на конференция, откакто преди този момент публицист категорично го попита до каква степен е сигурен в желанията на Путин.

" Смятаме, че съветските войски възнамеряват и имат намерение да нападат Украйна в околните дни. Смятаме, че ще се целят в столицата Киев - град, в който живеят 2,8 милиона почтени души. Оповестяваме съветските проекти на всеослушание и неведнъж, не тъй като желаеме спор, а тъй като желаеме да създадем всичко по силите си, с цел да отхвърлим всеки мотив, който Русия може да показа като причина за инвазия на Украйна. Ако Русия продължи с проектите си, тя ще носи отговорността за пагубна и безсмислена война по нейн избор. Съединени американски щати и съдружниците им са подготвени да пазят всеки инч на територията на НАТО и да предотвратят всякаква опасност за груповата ни сигурност. Няма да изпратим войски да се бият в Украйна, само че няма да спрем да поддържаме украинския народ ", съобщи по-рано президентът и даде за образец изпратените от Съединени американски щати оръжия на стойност 650 милиона $ и настрана филантропичната помощ за 500 милиона $.

Байдън уточни и суверенния заем от 1 милиард $, възложен на източноевропейската страна от Америка.

Президентът посочи, че през последните дни изискванията за преустановяване на огъня в Източна Украйна са били неведнъж нарушени. Той означи, че съветският народ е подложен на масирана акция по дезинформация, целяща да внуши концепцията, че армията на Украйна ще нахлуе в Донбас.

" Вижте какво, това нарушава обикновената логичност - да помислите, че украинците ще употребяват този миг, в който има над 100 хиляди бойци по границите й, с цел да нападна ", разгласи той и добави, че това е " наръчникът " на Москва - да провокира непремислено деяние от страна на Украйна, което да бъде брутално осъдено от Русия.

Байдън похвали украинските сили, че са показали огромна дисциплинираност и не са се поддали на провокациите, макар че Украйна е обградена.

" Съединени американски щати и съдружниците им ще поддържат украинския народ, ще държим Русия виновна за дейностите й. Западът е единен и решен. Готови сме да наложим тежки наказания, в случай че продължи с нашествието на Украйна. Но ще повторя - Русия към момента може да избере пътя на дипломацията. Все още не е късно да деескалира и да се върне на масата за договаряния ".

Той уточни, че държавният секретар Антъни Блинкън и Сергей Лавров са се договорили да се срещнат на 24 февруари в Европа. Но тази среща може и да не се състои.

" Ако Русия предприеме военни дейности преди този момент, ще бъде ясно, че Русия е затръшнала вратата на дипломацията. Ще са избрали войната и ще платят висока цена за това. Не единствено поради глобите, които ще наложим, само че и поради моралното отвращение на останалия свят. Много въпроси разделят страната ни и света. Но опълчването на съветската експанзия не е измежду тях. Американският народ е единен, Европа е обединена, трансатлантическата общественост е обединена, политическите партии в страната ни са обединени, целият свободен свят е единен. Русия има избор - сред войната и всички премеждия, които ще провокира, и дипломацията, която ще направи бъдещето безвредно за всички ", сподели още той.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР