Убеден съм, че пред младите българи няма граници на възможностите

...
Убеден съм, че пред младите българи няма граници на възможностите
Коментари Харесай

Радев: Убеден съм, че пред младите българи няма граници на възможностите

Убеден съм, че пред младите българи няма граници на опциите и могат да покорят и най-високите върхове на науката, спорта, в литературата, музиката, изкуството и да бъдат водачи в своята област. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към отличените младежи, постигнали златно и сребърно равнище в младежката стратегия " Международна премия на херцога на Единбург – България “.

На тържествената гала президентът, който е патрон на влиятелната интернационална премия у нас, връчи почетни значки на отличените участници, оповестиха от прессекретариата на президента.

Програмата " Международна премия на херцога на Единбург “ предизвиква младежите сами да си слагат цели и да преодоляват провокации, като по този начин развиват своите качества и умения. Днес е денят, в който приветстваме вашите старания, вашето време и сила, отдадени да изпитате себе си и да преодолявате личните си благоприятни условия, да ставате по-добри и като персони, само че и да допринасяте за развиването на нашето общество “, обърна се към участниците в програмата Румен Радев.

Президентът посочи достиженията на младежите в разнообразни сфери и начинания - спорт, проучване на непознати езици, изкуство, доброволчество и открои приноса и на учителите, менторите и родителите за безрезервната и всеотдайна поддръжка, която оказват на участниците, с цел да се утвърждават като уверени и сполучливи персони.

Международната премия на херцога на Единбург е водеща младежка стратегия за личностно развиване и достижения. В три равнища – бронз, сребро и злато, младежи на възраст от 14 до 24 година си слагат стимулиращи цели и провокации, чието реализиране способства за тяхното личностно развиване и интензивно присъединяване в общността, в която живеят.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР