Убеден съм, че няма да се открие причинно-следствена връзка между

...
Убеден съм, че няма да се открие причинно-следствена връзка между
Коментари Харесай

Няма връзка между смъртта на жената от Йоаким Груево и ваксината

„ Убеден съм, че няма да се открие причинно-следствена връзка сред гибелта на дамата в Пловдив и слагането на ваксина та. “ Това съобщи в ефира на Нова телевизия зам.-председателят на БЛС доктор Николай Брънзалов.

Той изясни, че в случай че е на мястото на лекаря на умрялата жена, също би сложил ваксина та. „ От 33 години имунизирам хора. Като общопрактикуващ доктор, в нашето съсловие годишно слагаме към 1 млн. ваксини. От през вчерашния ден си задавам въпроса кое вещество може да провокира такава изява. Нямам отговор “, добави медикът. Той акцентира, че медицината не е астрономия, не може да дава 100% гаранции.

Зам.-председателят на БЛС прикани хората с сложена доза от ваксина та на AstraZeneca са бъдат спокойни и да поддържат връзка с персоналните си лекари и поставилите ваксина та.

Междувременно секретарят на РЗИ Пловдив доктор Сийка Димчева още веднъж изясни, че по данни от съдебно-медицинската експертиза дамата е умряла от остра сърдечна непълнота с съществуване на белодробен оток, без данни за тромбози. Проверката на здравните управляващи продължава, като съответно мнение ще има след резултата от аутопсията на умрялата 57-годишна жена.

От РЗИ са безапелационни, че протоколът за слагане на ваксина е спазен.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР