Убеден съм, че напълно осъзнавате огромните предизвикателства по пътя пред

...
Убеден съм, че напълно осъзнавате огромните предизвикателства по пътя пред
Коментари Харесай

Румен Радев: Модернизирането на армията не е еднократен акт, а всеобхватна трансформация

Убеден съм, че изцяло осъзнавате големите провокации по пътя пред вас, и то в динамичността на геополитическите процеси и комплексните закани и опасности пред сигурността.
В тази конюнктура отстояването на националните и съюзните ползи е все по-трудна и виновна задача, съобщи президентът Румен Радев, който взе участие през днешния ден в церемонията по връчване на дипломите на приключилите слушатели и студенти от випуск " Княз Александър I " - II промяна, на Военната академия " Георги Стойков Раковски ".
По думите му, тази задача изисква високоподготвени експерти, командири и водачи с необятен набор от модерни познания и умения, с сериозно и креативно мислене, с високи нравствени качества и с отвореност към света и ясна визия за бъдещето. Н
а вашето потомство офицери се пада и достойнството, и отговорността освен да приемете и да въведете на въоръжение новите оръжейни системи на типовете въоръжени сили, за които се изразходват големи средства от държавния бюджет, вие би трябвало да покажете, че модернизацията на Българската войска не е еднократен акт по придобиване на нова техника, а комплициран, бездънен и изчерпателен развой на промяна, уточни президентът.
За нея ще би трябвало да разработите и внедрите нова нормативна база, модели и стратегии за подготовка. Да транформирате надълбоко процеса и системата на логистично обезпечаване.
Не единствено да усвоите тези нови оръжейни платформи, само че и да ги свържете в единно осведомително пространство, да приоритизирате доста деликатно ресурсите, влагани в наличните в този момент въоръжение и техника, и подготовки, с цел да не се допусне срив в дилемите и качествата на въоръжените сили, посочи президентът Радев пред офицерите.
Той означи, че разноските за защита непрестанно ще порастват и би трябвало да се търси резултатност и успеваемост, и оптимално оползотворяване на целия запас, с който се разполага. Президентът означи още нуждата да се запазят и развиват традициите на българската военна школа като поръчител за опазване и подсилване на висок честен дух, без който и най-съвременното въоръжение губи смисъл.
Държавният глава поздрави и управлението на Военната академия и преподавателския състав за техния професионализъм и безрезервност, наблягайки също значимостта на връзката сред народ и войска.
Президентът Румен Радев връчи награди на първенците на випуска. Началникът на Военната академия генерал-майор Груди Ангелов, уточни, че през днешния ден дипломи получават 146 офицери и 160 студенти, както и че в Академията се правят разнообразни усъвършенствания, измежду които и ремонт на образователния корпус, като потенциалът на Военната академия ще нарасне до 2000 души.
На церемонията участваха също заместник-министърът на защитата Анатолий Величков и началникът на защитата военачалник Андрей Боцев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР