Убеден съм, че между София и Скопие ще бъде постигнато

...
Убеден съм, че между София и Скопие ще бъде постигнато
Коментари Харесай

Матю Палмър: Убеден съм, че ще бъде постигнато решение между София и Скопие

" Убеден съм, че сред София и Скопие ще бъде реализирано решение по въпроси, които блокират напредъка на Северна Македония към участие в Европейски Съюз, " съобщи и специфичен представител на Съединени американски щати за Балканите Матю Палмър, заяви БГНЕС.

„ Всичко зависи от заинтригуваните страни. Искаме да ги насърчим да признаят компромисите, нужни за напредъка, и да схванат, че това е в техен интерес. Убеден съм, че сред София и Скопие ще бъде реализирано решение по въпроси, които блокират напредъка на Северна Македония към участие в Европейски Съюз. Убеден съм, че тези въпроси могат да бъдат позволени. Европейски Съюз би трябвало да откри метод да покаже уговорката си към тази страна, да проправи пътя за нея и да стартира междуправителствена конференция.Това е обвързване на Европейски Съюз и би трябвало да бъде изпълнено ", сподели Палмър в изявление за TВ21.
 Матю Палмър: В Западните Балкани Русия работи злонамерено Матю Палмър: В Западните Балкани Русия работи злонамерено
В балканския район и по-специално на Западните Балкани има засилена злонамерена активност от страна на Русия. Това стана ясно от изявление...

Палмър взе участие в първата интернационална конференция на " Преспанския конгрес за разговор ", която се организира през вчерашния ден и завчера в Охрид, проведена от Министерството на външните работи под егидата на държавното управление.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР