Убеден съм, че книгата дълго време няма да има истинска

...
Убеден съм, че книгата дълго време няма да има истинска
Коментари Харесай

Премиерът: Книгата няма конкуренция, тя е най-дълбокото изкуство

„ Убеден съм, че книгата дълго време няма да има същинска конкуренция, тъй като тя е най-дълбокото изкуство. “

Това съобщи министър-председателят акад. Николай Денков при откриването на 11-ото издание на Алеята на книгата в София. Премиерът уточни, че създатели като Георги Господинов, Захари Карабашлиев, Милен Русков потвърждават, че българското слово, българската книга, българското изкуство, което демонстрира положителното и красивото, е по-живо от всеки път.

Акад. Николай Денков. Снимка: Министерски съвет

Според акад. Денков не е задоволително единствено да има средства за просвета . Миналата година бюджетът за бранш „ Култура “ беше повишен с над 25% , само че огромна част от средствата не бяха употребявани заради липса на положителни планове, напомни министър-председателят. „ Трябва дружно да забележим по какъв начин по най-ефективния метод средствата да стигнат до нашите деца и до родителите, с цел да може след години да забележим резултата от тези старания. Надявам се да изградим идващия свят дружно с вас “, съобщи министър председателят.

Акад. Денков попълни персоналната си библиотека с две книги на Здравка Евтимова, както и с илюстровано издание по претекстове от произведения на Дж. Р. Р. Толкин. Той купи също Голяма детска енциклопедия и още няколко книжки за своите две внучки.

Тази година „ Алея на книгата “ показва нови и редки книги , профилирана и детска литература на към 140 български издателства, ситуирани в 52 шатри в центъра на столицата. Мащабното литературно събитие е в границите на КаузаГрамотност, която започва при започване на годината с „ Походът на книгите “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР