Убеден съм, че книгата дълго време няма да има истинска

...
Убеден съм, че книгата дълго време няма да има истинска
Коментари Харесай

Денков откри „Алея на книгата“: Книгата е най-дълбокото изкуство по отношение на съпреживяването

Убеден съм, че книгата дълго време няма да има същинска конкуренция, тъй като тя е най-дълбокото изкуство във връзка с съпреживяването. Това сподели министър председателят акад. на откриването на „ Алея на книгата “ в парка на Националния замък на културата.

„ Има няколко разнообразни теории за това какво отличава индивида от животните. И най-сериозната, макар че дебатите още не престават, е тази, че индивидът има чудното свойство да построява свои лични светове “, уточни министър председателят и добави, че постоянно споделяме, че цивилизациите са зародили там, където за първи път са се появили писмените закони.

„ Успоредно с тези закони, за първи път писмеността е разрешила да се дефинират ясни морални устои “, сподели Денков.

„ Имаме създатели като Георги Господинов, Захари Карабашлиев, Милен Русков. Това са хора, които демонстрират, че българското слово, българската книга, българското изкуство, което демонстрира кое е положително и красиво, е по-живо от всеки път, колкото и да звучи като факсимиле. Това че можем да покажем какво е българското схващане за положително и красиво в този сложен свят, в който всички живеем, е мощ “, сподели още министър-председателят. 

 

„ Не е задоволително единствено да има средства. Трябва да погледнем по-дълбоко на дилемите, които имаме да решаваме “, сподели още министър председателят Денков. „ Миналата година бюджетът на бранш „ Култура “ беше повишен с над 25%. Голяма част от средствата, които бяха в допълнение предоставени, не бяха употребявани, тъй като нямаше задоволително положителни планове “, уточни министър председателят. По думите му всички дружно би трябвало да намерим най-смисления и най-ефективния метод тези средства да стигнат до нашите деца и до родителите, „ с цел да можем, започвайки занапред, след години да забележим резултата от тези старания “.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР