Уан И, член на Политбюро на ЦК на ККП и

...
Уан И, член на Политбюро на ЦК на ККП и
Коментари Харесай

Пекин обсъди ситуацията в Близкия изток с Техеран и Рияд

Уан И, член на Политбюро на Централен комитет на ККП и външен министър на Китай, организира през вчерашния ден диалог с иранския си сътрудник Хосейн Амир Абдолахиан. Китайският първи посланик съобщи, че страната му изрично осъжда нападението против постройката на иранското посолство в Сирия и смята акта за недопустимо и съществено нарушаване на интернационалното право. Китай означи изказването на Иран, че подхванатите от него дейности са били лимитирани и в осъществяване на правото му на самоотбрана. Пекин прави оценка позицията на страната, че ще продължи политиката за добросъседство към останалите страни в района.

Същия ден Уан И беседва по телефона и с външния министър на Саудитска Арабия Фейсал бин Фархан ал Сауд. В него той утвърди саудитската позиция за разрешаване на случая по дипломатически път и изрази желанието на Китай да спомага за отбягване на ескалацията на спора. Файсал ал Сауд от своя страна съобщи, че позицията на двете страни по актуалната обстановка в Близкия изток е извънредно поредна и страната му желае да ускори консултациите с Китай за поощряване безусловното преустановяване на огъня в Ивицата Газа. Саудитска Арабия поддържа използването на „ решението за две страни “ за реализиране на непоклатимост в района в най-скоро време.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед35701Татяна Дончева: " ЛЕВИЦАТА! " би трябвало да търси своите лични симпатизантиАлтернативен Поглед37064Татяна Дончева за Политическа партия: Тези хора в никакъв случай не са били на огромни хоризонтиАлтернативен Поглед78976Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед34798Ген. Димитър Шивиков: След 9 месеца бременност ГЕРБ-СДС и ППДБ родиха един ФранкенщайнАлтернативен Поглед50732Красимир Каракачанов: Към първия ден на войната Русия превъзхожда Украйна 10:1. Сега е доста повече!Алтернативен Поглед553903Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед183462Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!  Николай Витан </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР