Уакаме представлява разнообразие от водорасли, използвани най-често в японската кухня.

...
Уакаме представлява разнообразие от водорасли, използвани най-често в японската кухня.
Коментари Харесай

8 страхотни ползи за здравето от уакаме

Уакаме съставлява многообразие от водорасли, употребявани най-често в японската кухня. Те са считани за един от най-инвазивните типове водорасли на морското дъно. В Япония уакаме се употребява за приготвянето на супи, салати, гарнитури. Има леко сладостен, само че по едно и също време с това солен усет.

Какви хранителни субстанции има уакаме?

Уакаме е извънредно добър източник на витамини А, C, D, E, K, B2. Богато е още на фолиева киселина, магнезий, желязо, калций, йод, лигнани, фукоксантин, които имат своите неповторими изгоди за здравето.

Кои са главните изгоди на уакамето, поради които заслужава място на трапезата?

Най-хубавото в уакамето е че е претъпкано с огромни количества от изброените хранителни субстанции. Бедно е на калории, само че минералите, витамините и антиоксидантите го вършат едно от най-полезните водорасли, употребявани в кулинарията.

Контролира тежестта

Изключително дребното калории в уакаме оказват помощ за постигането на мечтаната тънка талия. Бедно е също по този начин на въглехидрати и мазнини, което го прави повече от идеално за диета. Уакаме съдържа фукоксантин, който попречва натрупването на мазнини, изключително към талията.

Намалява холестерола

Освен че потиска складирането на мазнини в тялото, уакаме подтиква и работата на черния дроб. Така се отделя задоволително количества от някои характерни мастни киселини, понижаващи равнищата на неприятния холестерол.

Подобрява кръвообращението

Високото наличие на желязо в уакаме подкрепя образуването на нови червени кръвни кафези, което усъвършенства и циркулацията на кръвта. Желязото има директно отношение към улеснението на преноса на О2 в кръвта. Повишава се силата в тялото, усъвършенстват се функционалностите на обособените органи и системи.

Предотвратява рак

Благодарение на огромното количество характерни антиоксиданти, уакаме е потребно в предварителната защита на рак. То съдържа забележителни количества йод, който предотвратява рак на гърдата, щитовидната жлеза, яйчниците.

Повишава силата

В уакаме се съдържа магнезий, който е потребен минерал във връзка с енергийните ресурси на тялото.

Подобрява здравето на бебето в утробата

Развиващият се плод в корема на майката се нуждае от повече количества фолиева киселина, по този начин значима за бременните дами. Уакаме съдържа много огромни количества от нея в състава си.

Подсилва костите

Калцият е един от най-важните минерали за здрави кости. Той се съдържа в уакаме и то в огромни количества. Калцият има свойството да форсира растежа на костното вещество и да предотвратява ранното им разрушение.

Балансира хормоните

Йодът в уакаме оказва помощ за определяне на хормонален баланс в тялото. Той е неразделна част от тироидните хормони, които дават отговор за редица процеси в тялото, както и за производството на сила. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР