У нас земеделци и власт търсят консенсус в неделя, в

...
У нас земеделци и власт търсят консенсус в неделя, в
Коментари Харесай

Повечето правителства в Европа се разбраха с протестиращите фермери

У нас земеделци и власт търсят консенсус в неделя, в Белгия и Румъния към този момент изтеглят машините, в Гърция и Франция дадоха обещание ограничения в поддръжка на протестиращите
Повечето страни в Европа, в които земеделци стачкуваха в последните дни, откриха решения, поради които недоволстващите фермери оповестиха повдигане на блокадите. Сред държавните управления, които се споразумяха за преустановяване на митингите, са тези в Белгия, Франция, Гърция и Румъния. У нас властта ще договаря със земеделците в неделя.

Белгийските земеделци стартират договаряния с управляващите

Земеделците, които стачкуваха в Белгия в последните дни, са решили да се включат в договаряния с управляващите, като приключват блокадата на няколко склада за хранителни артикули на едро, поради която имаше опасения, че ще докара до евакуиране на магазините в страната.

По-рано през днешния ден белгийският министър председател Александер де Кро предложения протестиращите да беседват, с цел да се откри решение на техните претенции - понижаване на бюрокрацията, ограничение на вноса на аграрни артикули от страни отвън Европейски Съюз, възстановяване на финансовото им положение.

Протестиращите дойдоха с към 1300 трактора през вчерашния ден в Брюксел, а по-късно се изтеглиха от столицата, като запречиха съществени пътища и даже тук-там границата със прилежаща Нидерландия.

Пристанището на Антверпен и Брюж, което също се наложи да ограничи в последните дни дейностите поради митингите, регистрира загуби за милиони евро. Властите в Брюксел прецизираха, че при вчерашните прояви към Европейския парламент не са били нанесени огромни вреди, макар сцените с палежи и мятане на предмети по близките здания и силите на реда, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Все още се водят договаряния за най-малко отчасти освобождение на пътя до рафинерия, от която се зареждат по-малките летищата в страната. В последните часове е бил конкретизиран график за идните договаряния, само че представители на протестиращите към момента предизвестяват, че са в подготвеност да подхващат по-целенасочени дейности за оказване на спомагателен напън.

Франция отделя 150 млн. евро в поддръжка на животновъдите

Франция отделя 150 милиона евро " от тази година и в дълготраен проект ", с цел да облекчи данъчната и обществена тежест върху животновъдите в страната, разгласи през вчерашния ден министър председателят Габриел Атал, представен от Франс прес и Българска телеграфна агенция. 

" Нашите животновъди имат потребност от характерна помощ. Ето за какво ще им отделим 150 милиона евро за данъчна и обществена помощ от тази година и в дълготраен проект ", сподели той на фона на все по-интензивните фермерски митинги, както във Франция, по този начин и в други страни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР