У нас във вторник ще вали дъжд, в планините над

...
У нас във вторник ще вали дъжд, в планините над
Коментари Харесай

Чувствително захлаждане в следващите дни. Идват и валежи

У нас във вторник ще вали дъжд, в планините над 1500 м – сняг

Въпреки множеството облаци и слабите преваляния в следобедните часове и през днешния ден времето подсещаше по-скоро за пролет, оптималните температури бяха в интервала от 10 до 18 градуса. През нощта облачността ще се раздира и понижава и сутринта в равнините и низините ще е мъгливо. Ще е съвсем безшумно с минимални температури най-вече сред минус 1° и 4°.

Преди обяд над доста региони ще е слънчево, само че след обяд от северозапад отново ще се заоблачи и по здрач на обособени места в Западна България още веднъж едва ще превали. Северно от планините ще духа сдържан вятър от юг-югозапад и с него температурите ще се покачат, оптималните ще са сред 15°и 20°.Повече слънчеви часове ще има до обяд и над планините, по-късно и там облачността ще стартира да се усилва и вплътнява. На обособени места в планините в Западна България ще превали. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-югозапад.

В Западна и Централна Европа, в Италия и Централното Средиземноморие ще остане доста прохладно и с превалявания, тук-там обилни. Предимно слънчево и топло за сезона ще е на Пиренеите, в Западното Средиземноморие и в югоизточната половина от Балканите. В западните региони на полуострова ще има превалявания, най-вече от дъжд, в северозападните региони тук-там интензивни.

И у нас във вторник ще вали дъжд, в планините над 1500 м – сняг, само че с понижението на температурите след обяд в Предбалкана и по високите полета в Западна България дъждът също ще премине в сняг. В сряда и четвъртък слаби превалявания ще има единствено на обособени места, в Южна и Източна България – ще са от дъжд, в останалата част от страната и в планините - от сняг.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР