У нас ваксината е задължителна и засега България успява да

...
У нас ваксината е задължителна и засега България успява да
Коментари Харесай

Зловеща Епидемия Е На Прага На България! Вече Има Доказан Случай В София!

У нас имунизацията е наложителна и към този момент България съумява да избегне епидемии, даже когато

болестта е в прилежащи страни като Сърбия, Гърция и Македония.

„ 100 деца са болни от морбили в Северна Македония. Здравното министерство оповестява за едно умряло дете, само че приказвах с сътрудници от прилежащата страна и те споделиха, че жертвите са три. Две са от Скопие и едно от Тетово “, посочи проф. Кантарджиев.

„ През предходната година в Европа има три пъти повече случаи на морбили от 2017-та, а през 2016-та са били 13-пъти по-малко. Ръстът е тъй като има неимунизирани “, изясни той.

„ През предходната година е имало 82 000 заболели и 72 умряли деца в Европа. Най-много са болните в Украйна – 36 000 “, добави професорът.

„ Дете, което не е имунизирано, т.е. в случай че е по-малко от 13 месеца, да се пази! Никакво вървене в чужбина! Хора, които не са боледували от морбили, през първите три месеца след завръщането си от чужбина, да не се срещат с доста хора! “, предизвестява той.

„ Вчера имаме потвърден случай в референтната лаборатория морбили при жена на 37 години. получила е обрив и висока температура. Трябва всички, които са били в контакт с нея, да внимават. Хората сред 25 и 45 година и тези, които са с изпуснати имунизации могат да се разболеят “, съобщи проф. Кантарджиев.

Според него грипната зараза отминава, само че в този момент са затрудненията – пневмониите. „ През тази година тя бе с дребен брой хора. 600 000 българи са боледували от грип от началото на годината.

„ Ако комарите не бъдат изтребени в блатата през април, ще имаме проблеми със западен Нил – инфектиране на мозъка. Кметовете да вземат ограничения когато дърветата се разлистват. Ако не го създадат, хората да вземат решение есента! “, сподели още Тодор Кантарджиев.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР