У нас сигналите за домашно насилие се увеличават. По данни

...
У нас сигналите за домашно насилие се увеличават. По данни
Коментари Харесай

Сигналите за домашно насилие се увеличават в България

У нас сигналите за домашно принуждение се усилват.

По данни на правосъдното министерство всяко трето ликвидиране на жена е осъществено от колегата й. Преди 17 години Галя и мъжът й са щастлива двойка. След като стават родители, приказката се трансформира в призрачен сън. Жената споделя, че крие от околните си синините от побой, както и срама поради заканите. „ Имала съм оток на главата, стомах, бъбреци. Тежки случаи на побои. Пред детето. С мен ще стане ужасно, родителите ми ще ги изнасят на носилки, детето ще закъса здраво”, споделя пред камерата на БТВ Галя.

Подава молба за отбрана от домашно принуждение, само че получава отвод, а тормозът от към този момент някогашния й сътрудник продължава, споделя още Галя. „ Всяка опция употребява, като се види с детето да го заплашва. На идващия ден откакто убиха Дари Министерска и Ники, ми звънна по телефона и ми сподели "Мамо, ти знаеш ли, че тате има револвер? " и го е вадил пред него и му е споделил да не споделя на никой”, добави Галя.

Арестуваха мъж, нарушил правосъдна заповед за отбрана от домашно принуждение и за закана

Година по-късно прокуратурата влиза в дома на бащата и той е притеглен като обвинен за владеене на нелегално оръжие. Въпреки опитите на екипа на БТВ да се свърже с мъжа, не съумяват. "Държавата мълчи. Жените не знаят правата си. Това, което аз следя е, че когато причинителят е с финансови благоприятни условия или властови такива, случаите се потъпкват”, съобщи Албена Белянова.

Според психолозите най-честата причина за експанзия към колегата е обществена неудволетвореност. „ Невротични насилници, които бият, тъй като не им устоят нервите от безпаричието, от тежката работа, от безперспективния живот. Но могат да бъдат и хора с личностни разстройства, някои от тях са същинските убийци. Хората, които, ревнуват, дебнат, преследват”, изясни Катя Кръстанова.

Хиляди стачкуваха в Брюксел против насилието над дами

През последната година над 2000 дами са потърсили помощ поради домашно принуждение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР