У нас се внасят , които са предназначени за преработка,

...
У нас се внасят , които са предназначени за преработка,
Коментари Харесай

Внасят нелегално яйца за преработка, продават ги за директна консумация

У нас се внасят, които са предопределени за преправка, само че тук им поставят печати и ги продават за консумация в магазините. Те имат по-кратък период на валидност, само че това се прави, тъй като цената им е по-ниска. Това съобщи пред ръководителят на Асоциацията на промишленото птицевъдство Даниел Божанков. По думите му има и нерегламентиран импорт на пилешко месо.

В същото време птицевъдният отрасъл е пред колапс, като производителите натрупат големи загуби, изключително при производството на яйца за прясна консумация, добави той.
 Грешката, която всички позволяваме при предпазване на яйцата Грешката, която всички позволяваме при предпазване на яйцата
Яйцата са артикул с къс период на валидност и най-малката неточност при тяхното предпазване може да навреди на здравето ни. Оказва се, че в...

Причината е, че от началото на 2020 година цените на яйцата започнаха да падат, а фуражите да нарастват. Като прибавим и неприятната годишна продукция, покачването е съвсем в границите на 50%, сподели Божанков. Така фермерите са принудени да продават продукцията си на огромна загуба - до момента в който себестойността на едно яйце е 14-16 ст., то всеобщо се продава на 50% по-ниски цени.

Затова от сектора упорстват страната в лицето на земеделското министерство да им помогне. Една от ограниченията, които оферират, е да се провиснал количества пшеница и царевица от Държавния запас като стоков заем, който да платят по беритба на по-ниска цена. Друго предложение е да се понижи Данък добавена стойност на месото и яйцата, както е в редица страни от Европейски Съюз. Ако не се предприеме нищо, следващата година ще ядем единствено вносни яйца, безапелационни са те.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР