У нас се роди още едно бебе с антитела срещу

...
У нас се роди още едно бебе с антитела срещу
Коментари Харесай

Още едно българче се роди с антитела срещу COVID-19


У нас се роди още едно бебе с антитела против COVID-19 , оповестява Българска национална телевизия. Това стана в частна болница в столицата. Такива случаи на бебе та с антитела към момента не са чести. В случая - антитела та са минали през плацентата, до момента в който майка та на Адриан е била болна от COVID-19.

Адриан - на три дни, тежи 3 кг и 100 грама, висок е 50 сантиметра, от София. Вече се е срещал с COVID-19. Когато била в осмия месец от бременността си, майка му се разболяла.

" Изкарах го доста леко, ние съм пила никакви антибиотици, медикаменти, бебе то се усещаше добре от самото начало. Щеше ми се да не му се случват тези неща от толкоз дребен, обаче това ще го направи единствено по-силен, тъй че всичко ще е наред, уповавам се ", споделя Лилия Иванова.

Адриан е здрав и е добре. Лилия била следена от самото начало на бременността си в болничното заведение.Там знаели за ковид и щом, с цезарово сечение, Адриан се родил, незабавно му бил изработен тест.

" То даде позитивни IgG-антитела, които ние интерпретираме най-вероятно като минали трансплацентарно майчини антитела , защото IgM е негативен, а той в действителност е маркерът за дейна болест и при възрастни и при новороденото ", сподели доктор Валентина Гергинова, неонатолог.

Адриан не е бил болен вътреутробно. Но какво е забавното в тези случаи?

" Все повече, евентуално, ще стават тези случаи на новородени с позитивни антитела , забавното е това, че във времето се твърдеше, че не минава заболяването и не минават майчините антитела трансплацентарно. Предстои да го забележим от научна позиция ", изясни доктор Валентина Гергинова.

В тази болница към този момент е имало шест майки с деен COVID-19. Бебета са били добре, само че нито едно не е имало позитивни антитела като Адриан.

" Майките, които им се наложи да го прекарат, до момента в който са бременни, да не се тормозят, най-важното е да са спокойни, с цел да е добре бебе то ", показа Лилия Ивановa.

А Адриан, телевизионна звезда непредпазливо още на третия си ден, се разплаква и е отведен да яде.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР