У нас се говори изключително много за службите. Духът е

...
У нас се говори изключително много за службите. Духът е
Коментари Харесай

Ген. Станчев, бивш шеф на НСО: Вярвам в службите, но с чувство на съмнение

У нас се приказва извънредно доста за службите. Духът е изтърван от бутилката. Службите се нуждаят от съответната промяна. Това съобщи ген. Красимир Станчев, някогашен началник на Националната работа за защита, в ефира на бТВ.

„ Напоследък постоянно се чува, че щом някой има управителен екип, той има правото да го сътвори. След като има хора, които желаят да сменят ръководителите на службите, дано го създадат ”, счита той.

Той съобщи, че има вяра в службите, само че с възприятие на подозрение.

„ Аз не съм отчаян от това, че съм напуснал службата. Разочарован съм, че индивидът, оглавяващ НСО, би трябвало да е прочут на чиновниците – за жалост той не е подобен. Преди години ген. Владимиров беше назначил готвачите да охраняват формат на доста президенти. Ако сегашният началник смята, че е дал образец по какъв начин би трябвало да работи – скърбя ”, разяснява още той.

„ Политическо предопределение би трябвало да е приближен човек на ръководещите и да прокарва политиката им. След като Министерски съвет управлява службите, за какво би трябвало с президента да се съгласува назначението? ”, попита той.

Той съобщи, че не е работил нито със остарелия, нито с новия основен секретар на Министерство на вътрешните работи.

„ Не ми е ясно НСО да разузнава друга работа. Би трябвало да си имат доверие службите ”, разяснява още той.

В момента ген. Станчев е пенсионер.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР