У нас от години се говори за солени глоби за

...
У нас от години се говори за солени глоби за
Коментари Харесай

Да те глобят със 121 000 евро за превишена скорост

У нас от години се приказва за солени санкции за превишена скорост, само че те по този начин и не са задоволителни, с цел да накарат постоянните извършители да съблюдават правилника.
 Валтери Хейнила и Алвари Пойкола описват какво е да стигнеш от Финландия до Сингапур с колело
От Финландия до Сингапур с колело

Едно необикновено премеждие на двама финландци

Във Финландия обаче всеки се замисля, преди да настъпи газта малко повече и надвиши скоростта. Пример за това е една много солидна санкция, наложена на Андерс Виклоф.

Според финландското издание New Åland, Виклоф е бил санкциониран със  121 000 евро , тъй като е карал с 82 км/ч в сектор с ограничаване от 50 км/ч. Тези 32 км/ч превишение са му коствали освен голямата сума, само че и лишаване на дееспособност за 10 дни.

Причината санкцията да бъде толкоз стряскащо огромна е, че във размерът ѝ се дефинира от приходите на нарушителя. А тези на Андерс Виклоф не са по никакъв начин дребни, тъй като той е създателят на Wilkof Holdings - компания, оперираща в областта на недвижимото имущество и логистиката.

Това не е и първата огромна санкция за 77-годишният милионер. Според Drive.com.au, през 2013 година и 2018 година той е бил санкциониран с 95 000 евро още веднъж поради превишена скорост.

Но макар всичко Виклоф споделя, че съжалява за стореното и се надява, че тези 121 000 евро ще отидат за възстановяване на опазването на здравето в страната.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР