У нас остана усещането, че специализираните структури - съд и

...
У нас остана усещането, че специализираните структури - съд и
Коментари Харесай

Валентина Маджарова: Специализираните структури бяха закрити, защото работеха

У нас остана чувството, че профилираните структури - съд и прокуратура, бяха закрити, тъй като работеха и реализираха резултати. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия някогашният административен началник на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова.

По думите й до момента в който тя е била отпред на Спецпрокуратурата каузи на трупчета там не е имало. Маджарова разясни, че следствията от време на време не са провеждали в естествени периоди. Тя отдаде на това на тромавия углавен кодекс и кадровия недостиг с профилираните структури.

Длъжници сме на обществото изключително по делата за корупция по високите етажи на властта. Докато я имаше Спецпрокуратурата, тя бе натоварена с тази задача, само че от 2019 година до закриването си, уточни Маджарова . Като проблем за постигането на неоправдателни присъди по тези каузи тя дефинира законодателната рамка . Според нея законите които касаят силовите структури се трансформират непрекъснато.

Маджарова акцентира, че след закриването на Специализираната прокуратура стотици неприключили каузи са били изпратени по подготвеност на окръжните прокуратура. Тя посочи, че не и е известно някое от тях към този момент да е завършило.

Свалянето на кворума за премахване на основния прокурор от 17 на 13 гласа е рисково, посочи Маджарова. Опасно е тъй като не се обезпечава тази самостоятелност, която е нужна. Магистратите би трябвало да са сигурни, че тяхната самостоятелност няма да зависи от съответен проблем, добави тя.

Валентина Маджарова бе безапелационна, че за правосъдна промяна е нужна сериозна социална полемика.
 Край на профилираното правораздаване, 122 гласа
Край на профилираното правораздаване, 122 гласа " за "

Точно една година след първото внасяне на законопроекта за това
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР